nu verkrijgbaar: mysterie boxen

[fibosearch]

DIY snailmail: botanische flipbook maken

Afgelopen weken was ik ontzettend druk. Nu ik het langzaam weer een beetje rustiger krijg, was het tijd om alle post te beantwoorden die ik in de afgelopen weken had ontvangen. En ik kan je vertellen dat dat een hoop post is! Zeker nu het eindelijk zomer is, vind ik het leuk om mijn snail mails ook in een zomers thema te maken. De botanische collectie van Nouk-san leek mij perfect voor het maken van een flipbook voor één van mijn penvriendinnen. Lees verder om te zien hoe je gemakkelijk je eigen botanische flipbook kunt maken!

Botanische flipbook

Benodigdheden

 • Een vel papier van 30 bij 30 centimeter (scrapbook formaat)
 • Een scoaring board (verkrijgbaar bij onder andere Boekenvoordeel)
 • Stickervel botanisch
 • Washi tape botanisch
 • Cadeaupapier botanisch
 • Klein kaartje botanisch
 • Extra stickers en washi tape ter versiering
 • Pom pom band (verkrijgbaar bij onder andere Action)
 • Een schaar
 • Lijm of plaktape
 • Een potlood
 • Een liniaal

Botanische flipbook benodigdheden

Botanische flipbook maken

Allereerst maak je de basisvorm voor je botanische flipbook. Hiervoor gebruik het scoaring board. In ieder vakje staan drie getallen. Het eerste getal is het formaat van het binnenste vierkant, het tweede getal is voor de afmetingen van je papier en het derde getal het nummer op het scoaring board wat je gebruikt om de lijnen te maken. Ik koos voor het formaat 11 bij 11 centimeter, waarvoor ik mijn papier 19 bij 19 centimeter moest maken. Met een liniaal en een snijdmachine heb ik het papier op maat gesneden en vervolgens heb ik de basisvorm gemaakt.

Botanische flipbook scoaring board

Vervolgens heb ik met cadeaupapier het binnenste vierkant beplakt. Met washi tape heb ik aan de boven- en onderkant van het vak een stukje beplakt. Ook maakte ik een klein envelopje met het scoaring board. Dit werkt hetzelfde als de basisvorm van je flipbook. Alleen is deze kleiner en plak je hem dicht.

Botanische flipbook mal

Het allerleukste is natuurlijk het versieren! Hiervoor heb ik de stickers Botanisch gebruikt. Daarnaast heb ik kleine enamel dots en een stukje groen washi tape gebruikt. Tot slot heb ik de randjes versierd met pom pom band. Persoonlijk vind ik het erg fijn om dit met dubbelzijdig tape vast te plakken, maar dit kan uiteraard ook met lijm.

Botanische flipbook plakken

Voordat ik mijn botanische flipbook ga versturen, moet er natuurlijk een boodschap bij voor de ontvanger. Deze heb ik geschreven op een klein kaartje in hetzelfde thema als mijn flipbook. Op de envelop waar ik hem in heb verstuurd heb ik uiteindelijk nog een etiket geplakt in hetzelfde thema, zodat ik hier het adres op kon schrijven!

Botanische flipbook resultaat

Mocht je aan de slag gaan met het maken van een flipbook naar aanleiding van mijn blog, dan zou ik het superleuk vinden om dit te zien! Stuur mij een berichtje via Instagram of tag mij in je foto’s. En vergeet natuurlijk niet om ‘nienkeswapt’ te gebruiken tijdens het shoppen van de botanische serie uit de collectie Nouk-san bij Post & Papier, zodat je 10% korting krijgt op je bestelling. Succes met knutselen!

Geschreven door @nienke_swapt

Vond je dit ARTIKEL interessant? Deel hem:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Anouk
Anouk
Hi! Ik ben Anouk Hempenius, liefhebber van echte post en mooie illustraties. Van jongs af aan spaar ik al kaarten en schrijf ik brieven. Mijn missie is om jou te inspireren en stimuleren om echte post te sturen. Het liefst met een prachtig ontwerp. Want, zeg nou zelf: een persoonlijke boodschap dat met liefde voor je is uitgezocht in je brievenbus is toch veel fijner dan een appje of mailtje?

Anderen bekeken ook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.postenpapier.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 767 reviews.
Scroll naar boven