Scrapbookpagina: nieuwe puppy

Speciale herinneringen moet je vastleggen! Zelf gebruik ik hiervoor een groot zwart scrapbook, maar het kan eventueel ook in een ander boek. Hierbij gebruik ik verschillende technieken van het scrappen maar ook van bijvoorbeeld het bullet journalen. Het doel is om er een boek van te maken vol met leuke herinneringen. In deze blog zie je hoe ik een pagina maakte voor en over mijn nieuwe puppy Sasha met de ‘I Love My Dog’ serie van Echo Park!

Benodigdheden

Wat heb ik gebruikt voor deze pagina? Een scrapbook met zwart papier, een gelly roll wit en papierwaren uit de I Love My Dog serie van Echo Park. Deze collectie staat helemaal in het teken van honden en is dan ook ideaal om te gebruiken. Zelf gebruikte ik het papier, de die cuts en het stickervel. Echter zijn er nog meer items te krijgen en is er ook een collectie voor alle kattenliefhebbers!

Scrapbook pagina maken

Het eerste wat ik doe bij het maken van de pagina is het uitzoeken van leuke foto’s. Voordat ik deze uit print heb ik echter al wel een klein idee in mijn hoofd. Dit keer was het idee om te werken met zachte hoeken, juist om het iets speelser te houden. Ook bij het indelen van de foto’s kijk ik goed naar welke dingen ik verder nog met de pagina wil. Voor mij is het bijvoorbeeld belangrijk dat ik genoeg schrijfruimte overhoud.

Dan begin ik met het toevoegen van de elementen. Ik begin hierbij bij het patroonpapier. Ik besloot dit als een achtergrond op te plakken. Zo geeft het de pagina wel iets extra’s maar blijven de foto’s het belangrijkste aandachtspunt. Toch geeft dit leuke patroon papier de hele pagina wel een vrolijk gevoel, perfect voor zo’n kleine pup!

Finishing touch!

Om het af te maken kies ik er wat leuke plaatjes en stickers bij. Dit zorgt er voor dat je het ook net iets persoonlijker kan maken. Sasha is bijvoorbeeld echt gek op takjes, juist zo’n detail brengt je weer terug naar al die momentjes waarbij ze met takjes zat te spelen! 

Om het echt een geheel te maken voeg ik vaak een stippellijntje toe. Ook schrijf ik er nog een klein stukje bij over wat ik echt wil onthouden. Ik probeer hierbij altijd zo min mogelijk na te denken, juist die eerste dingen die bovenkomen zijn vaak het beste om te gebruiken. En na het toevoegen van de tekst is de pagina klaar.

Maak jij een pagina naar aanleiding van deze blog? Deel hem met ons op social media: tag @acrealife en @postenpapier!

Geschreven door Marion

Stationery Box

Stationery Box

Meld je aan voor een abonnement om iedere maand een box mét korting te ontvangen! Losse edities zijn achteraf beschikbaar tegen de volledige prijs.

Exclusieve Box Tot de maan en terug

Om te vieren dat ik een dochter heb gekregen, heb ik deze box ontwikkeld op basis van haar geboortekaartje! OP = OP

Trend: regenbogen in voorjaarscollecties

Trend: regenbogen in voorjaarscollecties

Is het jou al opgevallen? Illustraties van regenbogen komen dit voorjaar ineens overal terug! Zo ook op papierwaren. Ik heb ze al gespot in verschillende collecties in 2020. Vrolijk voor al jouw cadeaus, journal spreads en snailmails. Regenboog De regenboog. Ik heb...

Laatste blogs

Trend: regenbogen in voorjaarscollecties

Is het jou al opgevallen? Illustraties van regenbogen komen dit voorjaar ineens overal terug! Zo ook op papierwaren. Ik heb ze al gespot in verschillende collecties in 2020. Vrolijk voor al jouw cadeaus, journal spreads en snailmails. Regenboog De regenboog. Ik heb...

Frisse lente journal spread

De lente is begonnen! Het is misschien nog wat koud buiten, maar de zon komt eindelijk om het hoekje kijken. Bovendien is het seizoen ook officieel begonnen volgens de kalender. Om je wat inspiratie te geven voor een journal spread in het voorjaar, ga ik aan de slag...

Valentijnspost maken: dubbele kaart

Heb jij al jouw Valentijnspost al klaar liggen voor 14 februari? Als je nog een snailmail wilt maken, heb ik wat inspiratie voor je. Maak bijvoorbeeld een dubbele kaart, maar dan met wat extra's! Benodigdheden Wat heb je nodig? Papierwaren die jij graag gebruikt! Ik...

Leg jouw Sinterklaas herinneringen vast!

Sinterklaas is weer in ons land! En dat betekent dat er de komende tijd weer allerlei prachtige momenten vast zijn te leggen voor jouw gezin. Denk aan: de intocht vandaag, een schoentje zetten dit weekend en natuurlijk pakjesavond op 5 december. Zelf vind ik het...

Mijn Bullet Journal papier vergelijking

MUS creatief heeft intussen 18 verschillende kaften van Mijn Bullet Journal uitgebracht, plus 2 business edities en 4 pocket versies. Het papier van de bullet journals is geëvolueerd naar aanleiding van feedback. In deze video laat ik het verschil zien en geef ik een...

Loaded bag snailmail: botanisch

Heb of wil jij graag een decoratie box, maar weet je niet zo goed wat je ermee kunt doen? Brand rep Marion laat zien hoe je een loaded bag maakt met de creatieve materialen uit de box! Het thema van deze snailmail is botanisch, maar uiteraard kun je stickers, die...

Bullet journal spread met decoratie box

Ik ben altijd al gek geweest op botanische printjes. Niet alleen voor in huis, maar zeker ook voor het hobbyen. Ik was dan ook dolenthousiast toen ik onlangs de Decoratie Box kreeg toegestuurd waar – je raadt het al! – allerlei creatieve materialen met botanische...

Over Post & Papier

Post & Papier is jouw (web)adres voor kaarten, briefpapier en snailmail spullen. Een cadeautje in je brievenbus! Mijn passie voor papier, illustratie en creativiteit zorgt ervoor dat ik met veel liefde en plezier werk om de mooiste papierwaren voor jou te maken, te selecteren en te verpakken.

Contact

Contact

Post & Papier
Van Goghlaan 40
8442 HW Heerenveen
Dit is géén bezoekadres!

E-mail: anouk@postenpapier.nl
Telefoon: +631 3888 3686
WhatsApp: +631 3888 3686
Direct bereikbaar op ma, di ochtend, wo ochtend, do middag en vr ochtend. Daarbuiten duurt het langer voordat ik reageer.

Bedrijfsgegevens

KvK nummer: 52800857
BTW nummer: NL002255673B49

Rekening
256614318 t.n.v. Nouk-san
IBAN: NL84 KNAB 0256 6143 18
BIC: KNABNL2H

De waardering van www.postenpapier.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 596 reviews.