Sinterklaascadeaus leuk inpakken: zo doe je dat!

De feestdagen zijn weer in zicht! Sinterklaas is al anderhalf week in het land en we beginnen bijna met het aftellen naar kerstmis op 1 december. Het is tijd om cadeaus in te slaan! Daarna is het tijd om alles in te pakken. Gewoon een papiertje eromheen is leuk, maar het aankleden is natuurlijk veel leuker. Sinterklaascadeaus leuk inpakken: met deze materialen doe je dat.

Cadeaus feestelijk inpakken

Verpakkingsmaterialen

Inpakpapier of papieren zakjes?

Allereerst kun je kiezen of je jouw cadeaus in wilt pakken met papier of je jouw cadeaus in een papieren zakje doet. Voor een plat cadeau is beiden mogelijk, voor een wat groter cadeau is inpakpapier aan te raden (tenzij je natuurlijk zakjes met bodem hebt op dat formaat). Je kunt helemaal zelf kiezen welk ontwerp je gebruikt, dus personaliseren is gemakkelijk! Voor wat extra effect kun je het uiteinde omvouwen.

Labels

Voor wie is het cadeau? Met een verjaardag is dit vaak wel duidelijk, maar met Sinterklaas zijn er meerdere personen aanwezig. Een naam is dan erg handig! Een Sinterklaascadeaus leuk inpakken schrijf je dus niet zomaar een naam op het pakje, maar doe je dit met labels of minikaarten die je vervolgens aan het cadeau kunt hangen of plakken.

Cadeaus feestelijk inpakken

Stickers

Stickers zijn niet alleen leuk om als decoratie te gebruiken! Je kunt ze namelijk ook gebruiken als sluitzegel om jouw zakje dicht te plakken of als etiket om een naam op te schrijven. Handig, toch? Nog gemakkelijker is dat stickers uit zichzelf plakken, dus je hoeft geen lijm meer te gebruiken.

Cadeaus feestelijk inpakken

Masking tape

Hoezo zou je van dat saaie doorzichtige plakband gebruiken als je ook vrolijke kleuren en ontwerpen hebt op tape? Plak jouw inpakpapier en zakjes dicht met masking tape! Overigens kun je dit decoratieve tape ook gebruiken om jouw pakje gewoon iets op te vrolijken natuurlijk.

Stempelen

Wil jij geen stickers gebruiken, maar jouw pakjes wel een beetje opvrolijken? Geen probleem, want dit kan ook met stempels. Bovendien zijn ze opnieuw te gebruiken, dus je zou kunnen kiezen voor een patroontje. Een naam erop stempelen is ook erg leuk!

Cadeaus feestelijk inpakken

Touw of krullint

Wil je een pakje creëren zoals dat in tekeningen altijd wordt gedaan? Gebruik dan touw of krullint! Cadeaus feestelijk inpakken is hiermee gemakkelijk, want je wikkelt het er gewoon omheen! En gebruik een label, zoals hierboven al wordt genoemd? Geen probleem: je bindt het er gewoon aan vast.

Cadeaus feestelijk inpakken

Sinterklaascadeaus leuk inpakken

Dat waren allerlei verpakkingsmaterialen die je kunt gebruiken. Heb jij na het lezen van dit blog en het bekijken van de voorbeeld eigenlijk nog steeds geen idee hoe je dat nou doet, Sinterklaascadeau leuk inpakken? Dan heb ik goed nieuws voor je: ik geef op 28 november om 15 uur een GRATIS online workshop! In deze live sessie laat ik zien hoe je:

  1. Een cadeau met een lastige vorm gemakkelijk kan verpakken;
  2. Een cadeau inpakt zoals een illustratie van een cadeau vaak wordt vormgegeven;
  3. Een plat cadeau een verrassingseffect kunt geven binnen de verpakking.

En omdat het live is, kun je direct jouw vragen stellen als je die hebt. Het enige wat je hoeft te doen, is je aan te melden:

Meld je aan!
Contact

Contact

Post & Papier
Van Goghlaan 40
8442 HW Heerenveen
Dit is géén bezoekadres!

E-mail: anouk@postenpapier.nl
Telefoon: +631 3888 3686
WhatsApp: +631 3888 3686
Direct bereikbaar op ma, di ochtend, wo ochtend, do middag en vr ochtend. Daarbuiten duurt het langer voordat ik reageer.

Bedrijfsgegevens

KvK nummer: 52800857
BTW nummer: NL002255673B49

Rekening
256614318 t.n.v. Nouk-san
IBAN: NL84 KNAB 0256 6143 18
BIC: KNABNL2H

De waardering van www.postenpapier.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 630 reviews.