How to: Valenstijn doodles tekenen

Hi! Ken je mij nog? Elise, brand rep van Post & Papier en bekend als EliseDingen op YouTube en Instagram. Het is een tijdje geleden, maar ik heb weer een mini DIY voor jullie. Ik ben namelijk dol op tekenen. De doodles in deze blogpost staan in het teken van Valentijnsdag en zijn leuk om bijvoorbeeld te gebruiken in onder andere jouw (bullet) journal. Valentijn doodles tekenen doe je zo!

Benodigdheden

Om te tekenen heb je in principe alleen een fineliner nodig. Ik gebruik zelf een Micron PN pen: ideaal voor tekenen en schrijven! Verder maak ik gebruik van Ecoline brush pens voor het inkleuren, maar ook voor de hartjes. Mocht je niet uit de losse hand willen of kunnen tekenen, zou je eerst met potlood aan de slag kunnen gaan.

 • Micron Pigma PN fineliner
  UITVERKOCHT

  Micron Pigma PN fineliner

  2,75
 • Ecoline Brush Pen swatches

  Ecoline Brush Pen

  2,50

Valentijn doodles tekenen

Ik begin met Valentijn doodles tekenen door deze vrolijke hartjes ballonnen te maken. Vind je het lastig om een symmetrisch hart te tekenen? Probeer het dan eens in je bullet journal! Wanneer je vanuit een stip begint met een lijn te trekken en deze lijn eindigt ergens onder die stip dan creëer je gemakkelijk een symmetrisch hartje. 

Vervolgens maak je eigenlijk dezelfde soort lijn maar dan in spiegelbeeld. Ook hier kun je dezelfde stippen aanhouden. Nu heb je een hart! Je kunt je doodle zo laten maar ik heb er voor gekozen er een ballon van te maken. Dit doe je eenvoudig door een klein tuitje en een touwtje onder het hart te tekenen.

Om deze doodle af te maken geef ik ‘m nog een gezichtje en kleur ik ‘m in! Ook een leuke doodle om meerdere bij elkaar te tekenen. Wanneer je dat doet zou ik er voor kiezen om ze wel ietwat verschillende gezichtsuitdrukkingen te geven.

Hartjes ‘stempelen’

Wat ook erg leuk is om te doen is met de punt van je Ecoline brush pen een hartje te stempelen. Dit doe je heel eenvoudig om de punt tweemaal naast elkaar te stempelen. Vervolgens kun je hier ook mini ballonnen van maken.

Je kunt er ook een veldje bloemen van maken. Als laatste, iets wat ook goed bij Valentijnsdag past, een boeketje bloemen. Deze tekenen ik eigenlijk heel simpel door te beginnen met één bloemetje en daar een aantal bloemetjes aan toe te voegen. Eventueel kun je er dan nog een strik omheen tekenen.

Hopelijk heb ik je weer op een paar nieuwe ideeën gebracht door Valentijn doodles te tekenen. Wat je ook gaat doen, ik wens je alvast een fijne Valentijnsdag! Fineliners, brush pens en bullet journal zijn uiteraard verkrijgbaar bij Post & Papier. Met de code ‘elisedingen’ krijg je 10% korting op jouw bestelling!

Geschreven door @EliseDingen

Stationery Box

Stationery Box

Meld je aan voor het stationery box abonnement vanaf maart (thema FEEST) en / of bestel de losse editie LENTE van februari!

Exclusieve Box Cute-Tea

In samenwerking met EliseDingen heb ik een exclusieve box samengesteld! Deze is nu vanuit leverbaar zolang de voorraad strekt.

Over Post & Papier

Post & Papier is jouw (web)adres voor postartikelen, journal benodigdheden en verpakkingsmaterialen. Mijn passie voor papier, illustratie en creativiteit zorgt ervoor dat ik met veel liefde en plezier werk om de mooiste papierwaren voor jou te maken, te selecteren en te verpakken.

Contact

Post & Papier
Van Goghlaan 40
8442 HW Heerenveen
Dit is géén bezoekadres!

E-mail: anouk@postenpapier.nl
Telefoon: +631 3888 3686
WhatsApp: +631 3888 3686
Vanwege zwangerschapsverlof momenteel niet telefonisch of per whatsapp bereikbaar. Mailtjes worden zo snel mogelijk beantwoord.

Bedrijfsgegevens

KvK nummer: 52800857
BTW nummer: NL002255673B49

Rekening
256614318 t.n.v. Nouk-san
IBAN: NL84 KNAB 0256 6143 18
BIC: KNABNL2H

Formulier

Verlanglijst

Voeg uw eerste item toe aan de verlanglijst

De waardering van www.postenpapier.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 555 reviews.