POST & PAPIER
Gratis verzending vanaf €30
Verzending binnen 48 uur
Papierwaren abonnementen
Sparen voor korting
Gratis cadeauservice

Archief van Inspiratie

Cadeaus inpakken met aardse kleuren

Cadeautjes inpakken… dat is toch het leukste wat er is? Vandaag ga ik dit doen met de nieuwste serie uit de eigen collectie van Post & Papier: de panda bamboe collectie! Door de aardse kleuren zoals groen en houttinten, is het leuk om deze items te combineren met kraft papier en groene accenten. Cadeaus inpakken met aardse kleuren doe je zo!

Lees meer »

Trend: panterprint op papierwaren!

Het is weer bijna zomer! De vrolijke printjes komen langzaamaan weer in de schappen te liggen. De zomertrend van 2018 kan dan natuurlijk niet achter blijven. De botanische ontwerpen van 2017 zijn nog steeds populair, maar in plaats van het tropische fruit, is er nu de panterprint. Wat vind jij van deze prachtige beesten?

Trend panterprints op papierwaren

Panterprint

Dierenprints zijn uiteraard altijd wel populair geweest. De print van de jachtluipaarden vacht heb ik wel vaker voorbij zien komen, zeker op stof bijvoorbeeld. Vroeger droegen mannen de huiden bijvoorbeeld om macht uit te stralen, om anders te zijn dan de rest. Maar nu zijn de panters in z’n geheel aan de beurt. De panterprint bestaat nu uit een patroontje van deze prachtige beesten die op papierwaren, maar ook andere producten, staan. Naar mijn idee is het een opvolging uit de tropische trend van 2017: het is een mooie toevoeging aan deze sfeer, eventueel in combinatie met een toekan of een papegaai bijvoorbeeld. Een panterprint geeft ook een safari gevoel, dus dit past goed bij de zomer.

Wat is een panter (of luipaard) eigenlijk? Het is een roofdier uit de familie van katachtigen. Het beest heeft twee benamingen die vooral geografisch gebonden zijn: in Afrika wordt het voornamelijk een “luipaard” genoemd, terwijl ze het in Azië een “panter” noemen. Een luipaard leeft niet in groepen, maar solitair. Daarom is het best bijzonder dat een panterprint op papierwaren toch bestaat uit patronen van deze beesten. Maar zo kunnen we er in Nederland tenminste ook van genieten!

Papierwaren

Tijdens het ontwerpen van mijn eigen zomercollectie heb ik wel nagedacht om een panterprint te laten drukken, maar ik koos ervoor om twee voorgaande illustraties uit te breiden. Echter ben ik wel op zoek gegaan naar enkele items met luipaarden. Toevallig had ik al een kaart ervan in het assortiment, maar dit heb ik aangevuld met twee nieuwe ontwerpen waarvan één ook op tape staat. Bestel jouw panter papierwaren nu via dit overzicht!

Welk ontwerp is jouw favoriete panterprint?

Mijn Bullet Journal: titels handletteren

Wil jij inspiratie op doen voor jouw bullet journal? Ik heb enkele ideeën op een rijtje gezet om titels te handletteren! Wil jij ook een bullet journal? Klik hier om één uit te zoeken.

3 ideeën voor Koningsdag spreads

Over twee weken is het weer zover: de grootste verjaardag van Nederland, namelijk Koningsdag. De één gaat met z’n halve hebben en houwen op de rommelmarkt staan, de ander gaat he-le-maal los op een festival… Vaak worden er allerlei evenement georganiseerd rondom Koningsdag en het leek mij leuk om hier een Bullet Journal spread voor te maken. Naast dit idee verzon ik nog twee Koningsdag spreads die aansluiten op dit thema. Lees je mee?

Koningsdag spreads evenementen

Lees meer »

Mijn Bullet Journal: 6 moodtracker ideeën

Wil jij inspiratie op doen voor jouw bullet journal? Ik heb enkele ideeën op een rijtje gezet voor moodtrackers! Wil jij ook een bullet journal? Klik hier om één uit te zoeken.

Mijn Bullet Journal: 5 future log ideeën

Naar aanleiding van eerdere videos over bullet journaling, kreeg ik het verzoek om future log ideeën te delen. In deze video laat ik een vijftal ontwerpen zien ter inspiratie! Wil jij ook een bullet journal? Klik hier om één uit te zoeken.

Mijn Bullet Journal: level 10 life

Hoe gebruik je de pagina met de cirkel in Mijn Bullet Journal? In deze video laat ik zien en leg ik uit hoe level 10 life werkt zodat je er zelf mee aan de slag kunt! Mijn uitgewerkte level 10 is slechts een voorbeeld ter inspiratie en is gedeeltelijk op mijn leven gebaseerd. Je kunt alles zelf indelen en vormgeven zoals je zelf wilt. Materialen uit de video: Mijn Bullet Journal Marmer, Stabilo Boss Original Pastel blauw / paars / roze / oranje en Micron Pigma Fineliner 03. Heb je suggesties voor bujo videos? Laat het weten in de reacties (of stuur me een berichtje)!`

Inpakinspiratie met bakers twine

Het is bijna december! En dat betekent dat het dé tijd van het jaar is om in te pakken. Dit keer heb ik voor het eerst touw in het assortiment. Ik gebruik dit materiaal zelf al jaren bij het inpakken van cadeaus, maar ik wilde het nu uitlichten voor mijn klanten. Het is een leuke manier om cadeaus te decoreren, maar ook om ze te verstevigen! Drie keer inpakinspiratie met bakers twine…

Inpakinspiratie met bakers twine

Lees meer »

Mijn Bullet Journal introductie

Hoe start je in een bullet journal? Dit is een introductie in een Mijn Bullet Journal van MUS creatief. Ik behandel de kaft, de keys, de jaarkalender, de index, de level 10 pagina en de wereldkaart.

DIY materialen voor Halloween

Halloween is niet een evenement dat in Nederland groots wordt gevierd. Alleen de echte liefhebbers maken er een feestje van. Toch kan het erg leuk zijn om decoratie te maken en/of het als thema te gebruiken bij het knutselen. In voorgaande jaren maakte ik al twee printables hiervoor, maar in deze blog zet ik allerlei DIY materialen voor Halloween op een rijtje zodat je meteen aan de slag kunt! Een tip: de kleuren zwart en oranje zijn ideaal voor 31 oktober…

DIY materialen voor Halloween

Lees meer »

5 leuke DIY ideeën met bakers twine

Heb je het al gezien? Sinds kort verkoop ik bakers twine! Dit is een product dat echt al tijden op mijn verlanglijstje stond. Ik vond het goed bij Post & Papier passen, want het sluit goed aan bij creativiteit. Dat niet alleen: de beschikbare kleuren bij Garn & Mehr sluiten goed aan bij het assortiment van onder andere labels, zakjes en confetti. Ik gebruik het zelf bovendien al heel lang én je kunt er leuke DIY’s mee maken. Daarom: vijf leuke DIY ideeën met bakers twine!

DIY ideeën met bakers twine

Lees meer »

5 leuke DIY ideeën met confetti

Add a little confetti to each day! Confetti geeft misschien een rotzooi, maar het is wel feestelijk om te gebruiken. Het is tevens een papierproduct dat al sinds de opening van Post & Papier verkrijgbaar is. Intussen zijn er allerlei varianten bijgekomen. Maar… wat kun je nu eigenlijk met confetti? Om je wat inspireren, ben ik op zoek gegaan naar leuke DIY ideeën met confetti. Ik heb vijf ideeën voor jou op een rijtje gezet!

DIY ideeën met confetti

Lees meer »

Ideeën en inspiratie voor vaderdag

Vaderdag komt er bijna aan… over anderhalf week is het tijd om papa eens lekker te verwennen! Heb jij al een cadeau ingeslagen? Of heb je al iets gemaakt? Ik vind het voor mannen altijd lastig(er) om een leuke gift samen te stellen… maar volgens mij geldt dat voor de helft van de wereldbevolking. Wil je wat ideeën en inspiratie voor vaderdag rondom DIY ideeën? Een lijstje om mee aan de slag te gaan!

Inspiratie voor Vaderdag 2017

Lees meer »

Ideeën en inspiratie voor moederdag

Komende zondag is het moederdag: dé tijd om jouw moeder eens goed in het zonnetje te zetten! Zelfs als je niet meer thuis woont, is het leuk om even aandacht te schenken aan het feit dat je moeder er is. Dit kan al met een heel simpel gebaar… heb jij geen idee wat je wilt of kunt doen? Ik heb enkele tips voor jou op een rijtje gezet voor 14 mei! Lees snel verder om inspiratie voor moederdag op te doen.

Inspiratie voor moederdag

Lees meer »

Samen sparren? Word lid van een Facebook groep!

Als ik zeg dat ik Facebook eigenlijk alleen gebruikt voor zakelijke doeleinden, verklaren mensen mij nog wel eens voor gek. Ik doe eigenlijk niet echt iets mijn eigen profiel. Ik heb ‘m alleen nodig om op de Facebook pagina van Post & Papier, maar ook Nouk-san, te kunnen posten. Maar: sinds kort is hier verandering in gekomen! Ik was al wel lid van enkele groepen, maar het is pas sinds kort dat ik hier ook daadwerkelijk gebruik van maak. Ben jij al lid van een Facebook groep? Ik heb een overzicht gemaakt van de groepen die ik heb opgericht rondom populaire onderwerpen.

Facebook groepen

Lees meer »

Klantenservice

+316 28115573
(bereikbaar per telefoon en what's app) anouk@postenpapier.nl
(antwoord binnen 24 uur)

Twitter @PostenPapier Instagram @postenpapier Facebook PostenPapier Pinterest PostenPapier YouTube Post & Papier