nu verkrijgbaar: mysterie boxen

[fibosearch]

10 onderwerpen voor vakantiekaartjes

Het is zomervakantie! De periode waarin de meeste mensen op vakantie gaan. Schrijf en stuur jij nog kaartjes vanaf jouw locatie? Het was vroeger dé manier om te laten weten hoe jouw vakantie was. Intussen kan dit natuurlijk met een appje, maar een kaartje blijft magisch. Niks gaat boven de kracht van een handgeschreven boodschap! Dit zijn 10 onderwerpen voor op jouw vakantiekaartjes.

Kaart van vliegtuig met op achtergrond rek vol kaarten

10 ontwerpen voor op jouw vakantiekaartje

  1. Reisavonturen. Deel jouw reiservaringen op een kaartje. Schrijf over de plaatsen die je hebt bezocht, de bezienswaardigheden die je hebt gezien en de herinneringen die je hebt vastgelegd.
  2. Lokale cultuur en tradities. Gebruik een kaartje om de unieke cultuur en tradities van jouw vakantiebestemming uit te lichten. Schrijf over lokale festivals, eten, muziek of gewoontes dat de plek speciaal maakt. Licht de ontvanger in over de culturele rijkdom van het land of de streek waar jij bent.
  3. Natuur en schilderachtige plaatjes. Leg de schoonheid van de natuur vast op een postkaart. Dit kan natuurlijk met een foto op de voorzijde, maar ook door middel van jouw woorden. Beschrijf de mooiste landschappen, fotowaardige uitzichten of natuurlijke wonders die je bent tegengekomen tijdens jouw reis. Deel je ontzag en dankbaarheid voor de natuur.
  4. Eten en culturele geneugten. Stal de lokale keuken van jouw vakantiebestemming uit door middel van een kaartje. Schrijf over de overheerlijke gerechten, traditionele recepten of populaire markten in de omgeving. Vergeet je niet om een delicatesse aan te raden?
  5. Historische bezienswaardigheden. Licht de historische bezienswaardigheden en architectonische wonderen uit. Deel interessante feitjes en verhalen over populaire monumenten, kastelen of historische gebieden. Nodig de ontvanger uit om de geschiedenis te ontdekken.
  6. Verborgen parels en ongebruikelijke plaatsen. Deel minder bekende of ongebruikelijke bestemmingen door middel van een kaartje. Schrijf over de verborgen parels, geheime plekjes of minder gewaardeerde bezienswaardigheden die het waard zijn om te ontdekken. Moedig de ontvanger aan om meer te ontdekken dan alleen de standaard toeristische dingen.
  7. Persoonlijke reflecties. Gebruik een kaartje als de kans om te reflecteren op jezelf. Schrijf over hoe een bepaalde plek je geraakt of geïnspireerd heeft. Deel je gedachten, emoties en inzichten die je hebt opgedaan tijdens je reis.
  8. Avontuur en buitenactiviteiten. Als je spannende avonturen hebt beleefd of activiteiten buiten hebt gedaan, schrijf hierover op je kaartje. Denk bijvoorbeeld aan mooie wandelroutes, leuke watersporten of activiteiten die de adrenaline door je heen laten gieren.
  9. Kunst en cultuur. Zoom in op de kunst en cultuur van jouw vakantiebestemming. Schrijf over musea, kunstgalerijen, theaters of muziek festivals. Deel je impressies van de lokale kunst en de impact hiervan op de identiteit van de bestemming.
  10. Seizoensgebonden geneugten. Leg de essentie van een bepaald seizoen vast op je vakantiekaartje. Omschrijf de schoonheid van lente bloesem, zomer stranden, herfstbladeren of winter wonderland. Deel hoe het seizoen de charme van de bestemming verhoogt.

Vergeet niet om een prachtige plaatje van de omgeving dat aansluit bij jouw gekozen onderwerp erbij te zoeken. Deze zijn vaak te koop in souverniswinkels in de buurt. Of zoek er van tevoren één online uit. Vakantiekaartjes zijn bij uitstek geschikt om delen van jouw ervaringen te delen en de ontvanger nieuwsgierig te maken.

Vond je dit ARTIKEL interessant? Deel hem:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Anouk
Anouk
Hi! Ik ben Anouk Hempenius, liefhebber van echte post en mooie illustraties. Van jongs af aan spaar ik al kaarten en schrijf ik brieven. Mijn missie is om jou te inspireren en stimuleren om echte post te sturen. Het liefst met een prachtig ontwerp. Want, zeg nou zelf: een persoonlijke boodschap dat met liefde voor je is uitgezocht in je brievenbus is toch veel fijner dan een appje of mailtje?

Anderen bekeken ook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.postenpapier.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 767 reviews.
Scroll naar boven