nu verkrijgbaar: mysterie boxen

[fibosearch]

9 redenen om kerstkaarten te sturen

Hoe deel jij ieder jaar jouw kerstwensen uit aan jouw naasten? Het is tegenwoordig vrij standaard om een berichtje op social media te plaatsen of een appje te sturen. Ik stuur zelf echter ieder jaar nog steeds een kaartje naar familie en vrienden. Echte kerstkaarten zijn immers zoveel leuker! Waarom? Ik geef je 9 redenen om kerstkaarten te sturen dit jaar.

9 redenen om kerstkaarten te sturen

Echte kerstkaarten zijn zoveel leuker, omdat…

1. Een kaartje een stuk persoonlijker is dan een appje of social media bericht. Digitaal typ je één bericht dat je in met één klik op de knop naar iedereen stuurt. Snel en efficiënt, maar lang zo persoonlijk niet als je een kerstkaart stuurt. Zélfs als je op alle kaarten hetzelfde bericht zou schrijven, want je hebt er dan wel voor gezeten.

2. Iedereen blij wordt van een kaartje dat op de deurmat valt (of in de brievenbus zit)! Tegenwoordig krijgen we zoveel rekeningen, reclame en meer met de post dat de afwisseling van een kaartje erg fijn is. Je tovert een glimlach mee op het gezicht van een ander.

3. We tegenwoordig zoveel tijd online doorbrengen, dat het goed is om ook even offline te zijn en elkaar op die manier een berichtje sturen. Dat niet alleen: we zijn zo gewend aan typen dat schrijven naar de achtergrond verdwijnt. En dat terwijl dit wel een belangrijke vaardigheid is om te onderhouden, al is het alleen maar vanwege de fijne motoriek die je niet krijgt door te typen.

4. Je door het sturen van een kerstkaart aandacht hebt voor elkaar. Je staat namelijk stil bij iedereen die je een kaartje stuurt. Dit hoeft geen grote groep te zijn, maar als iedereen een paar mensen een kaartje zou sturen, verwarm je vele harten. Zeker van de mensen die eenzaam zijn (in deze tijd).

5. Het uitzoeken of het maken van een kerstkaart leuk is om te doen. Ik heb zelf het geluk dat ik vele kerstkaarten mag uitzoeken en ontwerpen omdat ik ze verkoop in mijn webwinkel en ik vind dit het leukste onderdeel van mijn werk. Dit plezier gun ik iedereen. En als je het nog leuker wilt maken, kijk dan naar de voorkeuren van de ontvanger.

6. Een kerstkaart tastbaar is. Een bericht op social media of op de app lees je één keer en verdwijnt naar de achtergrond. Een kaartje is een fysiek bewijs dat iemand aan je heeft gedacht.

7. Het gezellig staat in huis. Als je kerstkaarten ontvangt, blijven deze vaak in ieder geval tijdens de feestdagen in huis staan of hangen. Bij mij staan ze op de schoorsteenmantel, maar je kunt ze ook ophangen bijvoorbeeld.

8. Het ontspanning biedt om ze te maken en/of te schrijven. We zijn constant druk bezig met van alles en nog wat. Het schrijven van kerstkaarten dwingt je om even rust te pakken en te ontspannen. Ook als het een item is op je to do-lijstje.

9. Het versturen van kerstkaarten traditie is. En tradities zijn er om voort te zetten!

9 redenen om kerstkaarten te sturen

En dat waren ze: de 9 redenen om kerstkaarten te sturen. Echte post is immers zoveel leuker! Ik maak in december in ieder geval weer tijd vrij om te schrijven naar familie en vrienden. De meeste kaarten doen wij trouwens zelf door de brievenbus. Een leuk ‘uitje’ en het bespaart geld van postzegels, mocht je dit een bezwaar vinden en je naasten wonen in de buurt. Wie stuur jij dit jaar een kerstkaart? Bestel jouw favoriete ontwerpen hier!

Vond je dit ARTIKEL interessant? Deel hem:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Anouk
Anouk
Hi! Ik ben Anouk Hempenius, liefhebber van echte post en mooie illustraties. Van jongs af aan spaar ik al kaarten en schrijf ik brieven. Mijn missie is om jou te inspireren en stimuleren om echte post te sturen. Het liefst met een prachtig ontwerp. Want, zeg nou zelf: een persoonlijke boodschap dat met liefde voor je is uitgezocht in je brievenbus is toch veel fijner dan een appje of mailtje?

Anderen bekeken ook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.postenpapier.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 767 reviews.
Scroll naar boven