nu verkrijgbaar: mysterie boxen

[fibosearch]

Animal Picnic: een collectie die je mee naar buiten neemt

Heb jij ook zo uitgekeken naar het voorjaar? Ik in ieder geval wel! Met het verlangen naar de lente in gedachten heb ik de illustratie voor de collectie Animal Picnic dan ook getekend. Wat kijk ik ernaar uit om weer lekker naar het park te kunnen. Op een kleedje in het gras te zitten met wat eten en drinken. Terwijl de meisjes spelen. In het geval van deze illustratie zijn het dieren, maar het idee is hetzelfde. Ga je mee?

Picknick in het park

Terwijl ik inspiratie zocht voor de voorjaarscollectie van Nouk-san, kwam ik al snel uit op natuur. Een combinatie van mijn verlangen naar de lente en de huisdieren uit mijn jeugd, want wij hadden een konijn en kippen rondlopen in onze achtertuin. Het park is ontstaan doordat wij een dierenpark in de buurt hebben en wij hier regelmatig heen gaan als het mooi weer is. Soms zelfs met een kleedje, eten en drinken. Grappig feitje is trouwens dat ik van nature niet zo’n buitenmens ben. Met kleine kinderen is het toch wel erg fijn om even ergens heen te kunnen, zonder een dak boven het hoofd. Dit is de eerste collectie die gebaseerd is op een gehele print, die ook verkrijgbaar is als A4 poster. Ik wilde namelijk graag een verhaal vertellen en hoe kan dat beter dan met een totaal plaatje?

Animal Picnic collectie

Daar waar ik meestal start met het ontwerpen van de kaarten uit de collectie, ben ik nu gestart met een mini poster. Wel één die uiteindelijk in vier delen kon worden gesplitst voor de kaarten overigens. Vanuit dit idee ben ik verder gaan kijken. Al vrij snel besloot ik dat ik een dubbelzijdig A5 notitieblok met een bijpassende envelop wilde laten drukken. Maar ook decoratieve postzegels op een rolletje washi tape. Ideaal voor alle tafereeltjes die zich afspelen in de illustratie. Origineel was het idee om clips te laten maken, maar uiteindelijk besloot ik toch voor boekenleggers met de print te gaan.

Wist je trouwens dat de illustratie in eerste instantie is begonnen als een lijntekening? Uiteindelijk vond het ik zonder mooier, maar zo werd wel de kleurplaat geboren. Eigenlijk wilde ik ronde stickers laten maken, maar ik kon niet kiezen uit welke tafereeltjes. En toen ik de losse onderdelen van de illustraties op een witte achtergrond plaatste, vond ik dit mooier dan verwacht. Voilà, het stickervel! Een last-minute toevoeging is de stempel van een kip geweest toen ik op CreaWeekend Hardenberg merkte dat deze enorm geliefd was.

Wil jij ook graag genieten van een dieren picknick in het park? Bestel de Animal Picnic collectie nu bij Nouk-san!

Vond je dit ARTIKEL interessant? Deel hem:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Anouk
Anouk
Hi! Ik ben Anouk Hempenius, liefhebber van echte post en mooie illustraties. Van jongs af aan spaar ik al kaarten en schrijf ik brieven. Mijn missie is om jou te inspireren en stimuleren om echte post te sturen. Het liefst met een prachtig ontwerp. Want, zeg nou zelf: een persoonlijke boodschap dat met liefde voor je is uitgezocht in je brievenbus is toch veel fijner dan een appje of mailtje?

Anderen bekeken ook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.postenpapier.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 767 reviews.
Scroll naar boven