nu verkrijgbaar: mysterie boxen

[fibosearch]

DIY mini pocketletter panda

De laatste weken vind ik het super leuk om pocketletters te maken. Pocketletters is een vorm van snailmailen waarbij je een 9 vak hoesje versiert met leuk papier, stickers en die cuts. Super leuk, maar soms ook best een klusje! Zeker wanneer je zowel de voor als achterkant er vrolijk uit wilt laten zien. En dus was ik op zoek naar een manier om het iets eenvoudiger te maken. Ik vond al snel de oplossing: een DIY mini pocketletter! Als voorbeeld laat ik één zien met het panda thema als inpsiratie.

DIY mini pocketletter panda

Benodigdheden

DIY mini pocketletter panda

In het eerste vakje heb ik gespeeld met een masking tape sample. Wanneer ik dit normaal gesproken toe voeg, rol ik deze om de korte kant van een kaartje. Dit keer rolde ik hem echter over de lange kant. Niet alleen komt dit bij deze tape veel mooier uit, ook geeft het net een ander effect. Hierdoor was het een super mooi element in het eerste vakje. De rest van het vakje hield ik dan ook rustig. Ik voegde op de achtergrond een bamboe stukje toe, die ik uit knipte uit het notitieblok (je kunt hiervoor ook het inpakpapier gebruiken). En ik plakte een panda sticker op.

DIY mini pocketletter panda vakje 1a

Vervolgens maakte ik in het midden een shaker. Dit deed ik door eerst confetti toe te voegen en hem vervolgens dicht te plakken met dubbelzijdige tape. Super eenvoudig, maar het ziet er heel leuk uit! Om de tape te verbergen plakte ik op de bovenkant wat masking tape. Als laatste nog een leuke panda sticker ter extra decoratie om het af te maken.

DIY mini pocketletter panda vakje 2a

Het derde vakje vulde ik met een mini kaartje. Deze vult het vakje eigenlijk meteen op, dus er hoefde niet meer bij. Een leuk extra cadeautje voor de ontvanger!

DIY mini pocketletter panda vakje 3b

Ook de achterkant versierde ik in het panda thema. Om te beginnen maakte ik een paar cadeau labels in thema. Hierbij voegde ik bamboe toe van de (gebruikte) notitiebladen. Dit heb ik weer gecombineerd met de panda stickers, wat er meteen feestelijk uit ziet.

DIY mini pocketletter panda vakje 1b

Voor het middelste vakje had ik niet veel meer nodig. Deze had namelijk al super leuke confetti. Hier voegde ik dan ook alleen een leuke sticker aan toe.

DIY mini pocketletter panda vakje 2b

Deze stickers voegde ik ook toe aan het laatste vakje. Opnieuw als extraatje voor de ontvanger. Hiervoor leent een DIY mini pocketletter zich uitstekend, want je kunt het meteen in de vakjes doen!

DIY mini pocketletter panda vakje 3a

En dan is het alweer tijd voor de brief en envelop, maar naar wie moet ik deze sturen? In overleg met Anouk leek het mij leuk om hem weg te geven. Jij maakt kans op deze DIY mini pocketletter als je een bestelling bij Post & Papier plaatst met de code ‘acrealife’! Uiteraard krijg je hiermee ook nog steeds 10% korting op jouw bestelling, met uitzondering van aanbiedingen. Je hebt tot en met 24 september om deel te nemen.

Geschreven door @acrealife

Vond je dit ARTIKEL interessant? Deel hem:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Anouk
Anouk
Hi! Ik ben Anouk Hempenius, liefhebber van echte post en mooie illustraties. Van jongs af aan spaar ik al kaarten en schrijf ik brieven. Mijn missie is om jou te inspireren en stimuleren om echte post te sturen. Het liefst met een prachtig ontwerp. Want, zeg nou zelf: een persoonlijke boodschap dat met liefde voor je is uitgezocht in je brievenbus is toch veel fijner dan een appje of mailtje?

Anderen bekeken ook

1 gedachte over “DIY mini pocketletter panda”

  1. Wat een leuke mini pocket letter. Hij is klein maar erzit toch een hoop in/bij. Heel leuk gemaakt.????????????.
    Wat lief dat je deze weggeeft.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.postenpapier.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 767 reviews.
Scroll naar boven