POST & PAPIER
Brievenbuspost vanaf €1,95
Gratis verzending vanaf €30
Verzending binnen 48 uur
Sparen voor korting
Gratis cadeauservice

Archief van How to & DIY

DIY herfst lampion van papieren zak

11 november is de dag dat mijn lichtje, dat mijn lichtje branden mag! Komende zaterdag is het alweer Sint Maarten. Tijd om met kinderen de straat op te gaan en snoep op te halen langs de deuren. Enkele jaren geleden heb ik een printable voor een sterrenlampion ontworpen. Dit jaar laat ik zien hoe je zelf een lampion kunt maken van een papieren zak: een DIY herfst lampion!

DIY herfst lampion met papieren zak

Lees meer »

5 leuke DIY ideeën met confetti

Add a little confetti to each day! Confetti geeft misschien een rotzooi, maar het is wel feestelijk om te gebruiken. Het is tevens een papierproduct dat al sinds de opening van Post & Papier verkrijgbaar is. Intussen zijn er allerlei varianten bijgekomen. Maar… wat kun je nu eigenlijk met confetti? Om je wat inspireren, ben ik op zoek gegaan naar leuke DIY ideeën met confetti. Ik heb vijf ideeën voor jou op een rijtje gezet!

DIY ideeën met confetti

Lees meer »

Maak jouw eigen DIY pocketletter zomer!

Sinds kort verkoop ik plastic hoezen met 9 vakjes in mijn webshop. Niet voor kaarten om te sparen, maar ook een pocketletter te maken. Om er zelf één te maken, staat al een tijdje op mijn to do-lijst. Aangezien ik een voorbeeld wilde maken voor klanten, heb ik deze gelegenheid gepakt om aan de slag te gaan! Kijk mee hoe ik mijn eerste DIY pocketletter heb gemaakt…

DIY pocketletter zomer

Lees meer »

Paasdecoratie met krijtstift: raamtekening!

Sinds gister zijn er krijtstiften verkrijgbaar bij Post & Papier! Origineel heb ik ze ingekocht om te gebruiken bij handlettering, maar zoals in de productbeschrijving al staat: je kunt er ook een raamtekening mee maken. Daarom heb ik – in tegenstelling tot vorig jaar met de paasei mal – dit keer een “out of the box” DIY voor jullie: een raamtekening als paasdecoratie met krijtstift. het heeft niks te maken met post en/of papier, maar het is wel erg leuk om te doen!

Raamtekening als paasdecoratie

Lees meer »

Schoonmaken van stempels: hoe en wat?

Sinds begin december zijn er een aantal stempels verkrijgbaar bij Post & Papier. Ik verkoop enkele persoonlijke favorieten qua ontwerpen. Van een aantal heb ik zelf ook varianten! Ik wil het assortiment nog iets meer uitbreiden met meer stempels van Dreamkey, maar ook alfabet boxen. Wat echter belangrijk is bij stempels, is dat je ze goed onderhoudt. Daarom gaan we stempels schoonmaken in deze blogpost!

Stempels schoonmaken

Lees meer »

Maak jouw eigen gepersonaliseerde agenda!

Hoewel het komend weekend eerste kerstmis is, staat het nieuwe jaar ook al voor de deur! Heb jij al een agenda of kalender voor 2017? Er bestaan natuurlijk veel soorten planners die meteen in gebruik kunt nemen. Maar kun jij nu niet één vinden die helemaal bij jou past? Maak hem dan zelf! Ik heb zelf altijd veel moeite gehad om een goede te vinden. Hoewel het me dit jaar per toeval is gelukt, wilde ik eigenlijk mijn eigen DIY agenda gebruiken. Ik was er al mee gestart, dus vandaar deze tip met tutorial!

DIY agenda

Lees meer »

DIY masking tape waxinelichthouders

Met de feestdagen is een mooi lichtje altijd leuk! Vorig jaar schreef ik over het versieren van waxinelichthouders met decoupage (oftewel servetten in mijn geval). Sinds dit jaar verkoop ik dit creatieve product niet meer, maar ik verkoop wel al een hele tijd masking tape. En masking tape is enorm veelzijdig! Zo kun je er ook hele mooie DIY masking tape waxinelichthouders mee maken. In dit blog geef ik enkele voorbeelden.

DIY masking tape waxinelichthouders

Lees meer »

Cadeaus feestelijk inpakken: zo doe je dat!

De feestdagen zijn weer in zicht! Sinterklaas is al anderhalf week in het land en we beginnen bijna met het aftellen naar kerstmis op 1 december. Heb jij je al ingeschreven voor de digitale P&P adventskalender 2016? Het is tijd om cadeaus in te slaan! Daarna is het tijd om alles in te pakken. Gewoon een papiertje eromheen is leuk, maar het aankleden is natuurlijk veel leuker. Cadeaus feestelijk inpakken: zo doe je dat!

Cadeaus feestelijk inpakken

Lees meer »

Knutselen voor Halloween met papier

Komende maandag is het Halloween! In Nederland is dit natuurlijk niet zo’n spektakel als in Amerika, want wij hebben in november onze eigen vorm van ‘trick or treat’. Toch is het wel leuk om met dit thema aan de slag te gaan, bijvoorbeeld door een zakje te vouwen. Dit keer heb ik papier ontworpen om mee te knutselen voor Halloween! Wat ga jij met de printable maken? Enkele ideeën op een rijtje.

Printable Papier Halloween

Lees meer »

Dit maak jij met jouw houten mal! (+ instructies)

Maak je eigen enveloppen, zakjes, labels en etiketten gemakkelijk met een houten mal! Het principe is heel gemakkelijk: overtrekken, knippen, vouwen en plakken. Hierna kun je alle creaties van papier aan de slag voor jouw doeleinde. Ik kan me echter voorstellen dat wat extra instructie en inspirerende voorbeelden altijd van pas komen! Per mal heb ik daarom enkele ideeën op papier gezet én een video instructie gemaakt.

Dit maak je met jouw houten mal! (+ instructie)

Lees meer »

DIY ideeën met masking tape

Masking tape is niet alleen mooi, het is ook handig! Er zijn gewoon oneindig veel mogelijkheden mee te verzinnen, vind jij ook niet? Als je niks weet, kun je altijd even op Pinterest zoeken. Ik besloot enkele projecten te fotograferen ter inspiratie! Ik deel mijn DIY ideeën met masking tape in deze blogpost.

DIY ideeën met masking tape

Lees meer »

Decoreer jouw zwarte zakjes met acrylmarkers!

Cadeaus en bestellingen verpakken is enorm leuk om te doen. Om vervolgens de verpakking te personaliseren, is nóg leuker. Hiervoor zijn natuurlijk allerlei mogelijkheden, waarvan ik in de toekomst meer inspiratie zal delen. Eén van de mogelijkheden is het beschrijven en decoreren van (donkere) papieren zakjes met acrylmarkers. Ik deel mijn DIY zwarte zakjes decoreren in dit blog!

DIY zwarte zakjes met decoratie

Lees meer »

DIY memory jar (+ eerste video!)

Sinds kort heeft Post & Papier een YouTube kanaal! Dit kanaal is vooral bedoeld productfoto’s, maar eens in de zoveel tijd wil ik ook graag videos maken voor op het blog. Ter ere van de eerste video besloot ik een DIY op te nemen waarin ik laat zien waarmee en hoe je een memory jar kunt maken. Veel kijkplezier!

Klik hier als je de video niet kunt bekijken. Vergeet je niet de abonneren op mijn kanaal zodat je op de hoogte blijft van nieuwe video’s. 

DIY adventskalender met zakjes

We zijn over de helft van november… en hoewel Sinterklaas nog in het land komt, is het over ruim twee weken ook tijd om officieel af te tellen tot kerstmis. Natuurlijk zijn er veel mensen al een tijdje aan het aftellen, maar ik vind het met de adventskalender toch het leukst. Nóg leuker is dat je deze heel gemakkelijk ook zelf kunt maken! Gewoon, met papieren zakjes. In deze blog leg ik uit hoe je een DIY adventskalender met zakjes kunt maken.

DIY adventskalender met zakjes

Lees meer »

Maak jouw eigen sterrenlampion!

Volgende week woensdag is het 11 november, dus weer tijd voor de kinderen om langs de deuren te gaan met een lichtje én een tasje voor lekkers. Dus is het ook tijd om de ideeën voor de leukste lampion op te rakelen! Speciaal voor Sint Maarten ben ik achter Photoshop gaan zitten om een ontwerp te maken hiervoor. Het resultaat: een printable lampion in de vorm van een ster! In deze blog leg ik stap voor stap uit hoe deze printable in elkaar kunt zetten.

Printable DIY Sterrenlampion

Lees meer »

Klantenservice

+316 28115573
(bereikbaar per telefoon en what's app) anouk@postenpapier.nl
(antwoord binnen 24 uur)

Twitter @PostenPapier Instagram @postenpapier Facebook PostenPapier Pinterest PostenPapier YouTube Post & Papier