DIY pastel babykaart maken • POST & PAPIER
POST & PAPIER
Gratis verzending vanaf €30
Verzending binnen 48 uur*
Papierwaren abonnementen
Sparen voor korting
Gratis cadeauservice

Let op! Bestellingen worden komende week alleen op 19, 21 en 23 augustus verzonden en de avond van tevoren ingepakt!

DIY pastel babykaart maken

Hoi! Mijn naam is Romy van Vaker Vrolijk, nieuwe brand rep van Post & Papier. Ik ben altijd al een crea bea en knutselliefhebber geweest, maar het liefst van alles ga ik met kaarten maken aan de slag. Toen ik de leuke dierenstickers van Minichable ontving uit de webwinkel, wist ik direct dat ik daarmee een babykaart wilde maken. In deze DIY pastel babykaart maken laat ik je zien hoe je dit kaartje in elkaar kunt fröbelen.

DIY pastel babykaart maken

Benodigdheden

DIY pastel babykaart maken benodigdheden en stap 1

Pastel babykaart maken

Stap 1

Bij het maken van deze kaart begon ik met een stuk wit cardstock van 20 x 15 centimeter, dat ik doormidden heb gevouwen. Zo ontstond een kaart van ongeveer 10 x 15 centimeter. Vervolgens heb ik uit verschillende vellen dessinpapier 3 rechthoeken gesneden. De grootste rechthoek is 9,5 x 14,5 centimeter, de middelste is 9 x 14 centimeter en de kleinste is 6 x 13,5 centimeter. De randjes van het papier heb ik licht aangezet met bruine inkt. Daarna heb ik de rechthoeken op de kaart geplakt met tissuetape.

DIY pastel babykaart maken stap 2

Stap 2

Voor stap 2 gebruikte ik de Stabilo Boss Mini Pastel markers. Met de blauwe en roze marker heb ik onderaan op de kaart een paar strepen getrokken om de lege ruimte op te vullen. Daarnaast heb ik twee stickers van het leuke stickervel met dieren genomen. Deze heb ik op twee vierkante stukjes wit papier geplakt, waar ik daarna twee witte resin frames op heb geplakt met stevige lijm. Ik vond de diertjes al leuk, maar ingelijst vond ik ze nóg leuker.

DIY pastel babykaart maken stap 3

Stap 3

Een taartrondje vond ik wel een leuke toevoeging aan deze kaart. Je kunt deze kant-en-klaar kopen of zelf stansen met een apparaat. Ik heb mijn exemplaar in het midden van de kaart geplakt. Daarna was het tijd om mijn favoriete washi tape te gebruiken: de panda’s met bamboe. Zijn ze niet schattig?! Ik heb twee strookjes pandatape en twee strookjes van een andere tape in de lengte op de kaart geplakt.

DIY pastel babykaart maken stap 4

Stap 4

Daarna was het tijd om de resin frames met diertjes op te plakken en de kaart verder te versieren met leuke details. Ik gebruikte onder andere een kanten strikje en diverse stickers en plakparels. Een laatste detail dat ik nog toevoegde, zijn de zwarte streepjes bij de pastelkleurige strepen onderaan. Die zette ik met de Staedtler Fineliner als finishing touch.

DIY pastel babykaart maken stap 5

Et voilà! Daar is je zelfgemaakte babykaart in pastelkleuren. Een DIY pastel babykaart maken is niet heel moeilijk, je kunt spelen met de elementen en lagen om het je eigen te maken. Hij ligt er helemaal klaar voor om samen met een kraamcadeautje aan de ouders van een pasgeborene te worden overhandigd.

DIY pastel babykaart maken 2

Geïnspireerd om ook aan de slag te gaan? Pak jouw knutselspullen erbij en bestel de bijhorende materialen bij Post & Papier voor jouw DIY pastel babykaart maken. Extra leuk: met de code ‘vakervrolijk’ krijg je 10% korting op je bestelling.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Wil jij meedoen met praten over de video of blogpost? Gezellig! Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Klantenservice

+316 28115573
(bereikbaar per telefoon en what's app) anouk@postenpapier.nl
(antwoord binnen 24 uur)

Twitter @PostenPapier Instagram @postenpapier Facebook PostenPapier Pinterest PostenPapier YouTube Post & Papier