nu verkrijgbaar: mysterie boxen

[fibosearch]

Hoe vind ik een postmaatje?

Post versturen is super leuk. Een handgeschreven bericht zegt immers zoveel meer. Ik kan me echter voorstellen dat je niet weet naar wie je dit kunt sturen. Logisch, want je hebt een adres nodig om een kaartje of een brief daadwerkelijk op de bus te doen. Een postmaatje vinden kan daarom best een uitdaging zijn. Dit zijn enkele tips.

Familie en vrienden

Allereerst zou je jouw huidige adressenbestand erbij kunnen pakken. Familie en vrienden zullen het prachtig vinden om een handgeschreven boodschap van jou in de brievenbus of op de deurmat te vinden. Misschien heb je nog wel een boekje liggen met al deze gegevens erin. Ideaal voor bijvoorbeeld verjaardagen, jubilea en andere gelegenheden.

Hoe vind ik een postmaatje?

Echter kan ik me voorstellen dat familie en vrienden het wel leuk vinden om post te ontvangen, maar dat ze niet zo snel iets terugsturen. Zonde natuurlijk! Want ondanks dat post versturen enorm leuk is, is het extra leuk als je ook wat terug krijgt. Een eenmalig of langdurig postmaatje waarmee je post uitwisselt dus. Hoe vind je die? Enkele ideeën:

Postcrossing

Je kent het vast wel: het wereldwijde postkaarten project Postcrossing. Hiermee stuur en ontvang je kaarten van over de hele wereld. Een prachtige manier om een adres te krijgen om een kaartje heen te sturen dus! En het leuke is dat je altijd eentje terugkrijgt, maar wel van iemand anders. Echt een postmaatje is het dus niet, maar zeker leuk om eens te proberen.

Postrondes

Het is ook een optie om je op te geven voor een postronde. Dit kan in een community zoals de Snailmail & Swap club. Dit gaat vaak om een eenmalige zending, maar je krijgt altijd iets terug. Soms van hetzelfde maatje waar jij iets heen stuurt, soms van iemand anders.

Oproepje

Als laatste zou je een oproepje kunnen plaatsen voor het uitwisselen van post. Als je zelf een kanaal hebt, kun je dit gebruiken. Denk aan je blog of sociale media. Als je dit niet hebt of er geen reactie op krijgt, is een community opnieuw ideaal. Je weet hierbij namelijk zeker dat er andere postliefhebbers zijn.

Een postmaatje vinden hoeft dus niet moeilijk te zijn, je moet alleen even weten waar je moet zoeken. Veel verstuur en ontvang plezier!

Vond je dit ARTIKEL interessant? Deel hem:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Anouk
Anouk
Hi! Ik ben Anouk Hempenius, liefhebber van echte post en mooie illustraties. Van jongs af aan spaar ik al kaarten en schrijf ik brieven. Mijn missie is om jou te inspireren en stimuleren om echte post te sturen. Het liefst met een prachtig ontwerp. Want, zeg nou zelf: een persoonlijke boodschap dat met liefde voor je is uitgezocht in je brievenbus is toch veel fijner dan een appje of mailtje?

Anderen bekeken ook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.postenpapier.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 767 reviews.
Scroll naar boven