POST & PAPIER
Gratis verzending vanaf €30
Verzending binnen 48 uur
Papierwaren abonnementen
Sparen voor korting
Gratis cadeauservice

Archief van Tips & trucs

4 tips voor meer inspiratie

Als je mij volgt op Instagram is het je misschien opgevallen dat ik een periode wat stiller ben geweest. Er was niks ernstigs aan de hand, maar ik had gewoon even geen inspiratie. Het was voor het eerst dat mij dit overkwam en ik dacht dat het vanzelf wel weer terug zou komen. Na een paar weken zonder inspiratie begon ik het knutselen echter te missen, dus besloot ik het heft in eigen handen te nemen. Ik deed van alles om weer inspiratie te krijgen en dat werkte. Ik deel mijn tips voor meer inspiratie graag met jou!

4 tips voor meer inspiratie

Lees meer »

Mijn Bullet Journal: level 10 life

Hoe gebruik je de pagina met de cirkel in Mijn Bullet Journal? In deze video laat ik zien en leg ik uit hoe level 10 life werkt zodat je er zelf mee aan de slag kunt! Mijn uitgewerkte level 10 is slechts een voorbeeld ter inspiratie en is gedeeltelijk op mijn leven gebaseerd. Je kunt alles zelf indelen en vormgeven zoals je zelf wilt. Materialen uit de video: Mijn Bullet Journal Marmer, Stabilo Boss Original Pastel blauw / paars / roze / oranje en Micron Pigma Fineliner 03. Heb je suggesties voor bujo videos? Laat het weten in de reacties (of stuur me een berichtje)!`

Round Robin: hoe en wat?

Ben jij gek op echte post? En wil je wel eens iets anders sturen dan kaarten en brieven? Dan is Round Robin misschien wel iets voor jou. Ik maakte vorig jaar voor het eerst kennis met dit begrip. Ik heb me toen meteen aangemeld voor een ronde om te ervaren wat het is. Inmiddels heb ik mijn boekje al een hele tijd weer in huis, dus kan ik laten zien wat Round Robin is en uitleggen wat het inhoud!

Round Robin boekje

Lees meer »

Gum vs kneedgum

Bij het schrijven en het tekenen gebruik je vaak een gum om correcties door te voeren. Zo ook bij handlettering en eventueel in je bullet journal (ik raad dit af, maar soms is schetsen toch wel handig). In mijn assortiment verkoop ik twee verschillende soorten gummen: een normale gum en een kneedgum. De verschillen? Lees en bekijk ze in mijn blog: gum vs kneedgum!

Gum vs kneedgum

Lees meer »

Aan de slag met… markeerstiften!

Markeerstiften: je hebt er vást wel eens van gehoord! Ze worden ook wel accentueerstift of tekstmarker genoemd. In België zijn ze bekend als fluorstift. Ze vallen in de categorie schrijfwaren, ook al schrijf je er officieel niet mee. Maar: wat is het en wat kun je ermee?

Markeerstiften

Lees meer »

Back to school: inpakpapier als kaftpapier

Volgens mij heb ik deze tip rondom back to school al vaker gedeeld, maar ik blijf het een ideale oplossing vinden: inpakpapier als kaftpapier! Natuurlijk zijn er in deze tijd genoeg leuke ontwerpen te vinden. Toch zijn er waarschijnlijk meer soorten inpakpapier beschikbaar (en bovendien door het gehele jaar). Grote kans is dat je al wat in huis hebt! En als ik naar het aantal boeken kijk dat mijn broertje en zusje nog krijgen, heb je hier misschien ook nog wel genoeg aan…

Inpakpapier als kaftpapier

Lees meer »

Op vakantie? Houd een reisdagboek bij!

De zomervakantie is (bijna) aangebroken! Niet alleen een paar weken vrij van school en/of werk, maar ook eventueel op vakantie. Het maakt niet uit waarheen of hoe lang, als je er maar even tussenuit bent. En hoe leuk is het om jouw avonturen te documenteren in een reisdagboek? Gebruik hiervoor een notitieboek zodat je jouw eigen indeling kunt maken! Om je een idee te geven van wat je allemaal in zo’n reisdagboek kunt zetten, heb ik een handig lijstje gemaakt. Fijne vakantie(reis)!

Reisdagboek

Lees meer »

Wat is het verschil tussen ansicht-, post- en wenskaarten?

Als ik een favoriete productgroep uit mijn eigen webwinkel mag noemen, zijn het kaarten. Ik verzamel ze al vanaf jongs af aan! Daarom is het tegenwoordig niet alleen een hoofdcategorie bij Post & Papier, maar ook de beste gevulde. De categorie is onderverdeeld in onder andere ansichtkaarten, postkaarten en wenskaarten. Maar wat is het verschil nu eigenlijk?

Verschil tussen ansichtkaarten, postkaarten en wenskaarten

Lees meer »

3 voordelen van stempels (+ poll!)

Durf te stempelen! Sinds een maand zijn stempels nieuw in het assortiment. Ik ben er trots op dat ik deze stap eindelijk heb gezet, want het stond al heel lang op de planning. Nog leuker is natuurlijk dat verschillende ontwerpen ook al (uit)verkocht zijn, dus jullie vinden het blijkbaar ook een goede toevoeging. Stempels zijn dan ook mooi en handig in gebruik. Waarom? Drie voordelen van stempels op een rij!

Stempels

Lees meer »

5 manieren om leuke post te versturen

Echte post is zoveel leuker! Althans, ik vind van wel. Ik word al vrolijk door het vooruitzicht dat er (binnenkort) weer een envelop of een ander poststuk op de deurmat gaat vallen! Of van het feit dat ik weet dat iemand morgen (of overmorgen) iets van mij in de brievenbus krijgt bezorgd.

Er bestaan verschillende soorten post. Van rekeningen en reclame word ik niet heel blij, maar van kaarten, tijdschriften en leuke enveloppen of pakketjes die binnen komen wel. Met name poststukken die afkomstig zijn van (andere) creatievelingen en postprojecten. In deze blogpost zet ik vijf manieren op een rijtje om leuke post te versturen!

Lees meer »

Versturen van post met PostNL: 6 tips!

Ik houd van post! Jij ook? Zowel het versturen als ontvangen van post is hartstikke leuk. Helaas is het wel aan de prijzige kant en zijn er allemaal eisen aan verbonden. Dat maakt het voor zowel de zender als ontvanger soms net iets minder leuk… Omdat ik het versturen van (leuke!) post graag wil stimuleren, geef ik zes tips voor het versturen van post. Want: echte post is zoveel leuker!

Versturen van post met PostNL 6 tips

Lees meer »

Papiersoorten: dik, dun, mat of toch glossy?

Papier heb je in allerlei soorten en maten! Als je alleen het assortiment van Post & Papier maar bekijkt, kom je verschillende papiersoorten tegen. Zo heb je bijvoorbeeld wat dikker papier nodig voor kaarten, maar voor notitieboeken is dunner papier juist fijner. Iedereen heeft natuurlijk zijn of haar eigen favorieten, maar toch houd ik dit in mijn achterhoofd bij de drukker bijvoorbeeld. Mijn favoriete papiersoorten per product op een rijtje!

Papiersoorten

Lees meer »

Ontstaan en geschiedenis van papier #2

Begin april schreef ik een stukje over de geschiedenis van papier. En ik had jullie beloofd om nog een vervolg te schrijven na de uitleg over papyrus en perkament! Want het papier zoals wij het kennen, is hier niet van gemaakt. Chinees T’sai Lun wordt namelijk aangewezen als de uitvinder van papier…

Ontstaan en geschiedenis van papier

Lees meer »

Geschiedenis en ontstaan van papier #1

Ik houd van papier en jij waarschijnlijk ook, aangezien je dit leest! Mijn webwinkel staat vol met allerlei papierwaren: kaarten, stickers, notitieboeken… afgezien van een paar artikelen zijn alle producten in het assortiment van papier. Vrolijk en kleurrijk! Maar, wat is de geschiedenis van papier eigenlijk? Het ontstaan van papier uitgelegd…

Geschiedenis en ontstaan van papier

Lees meer »

Oorsprong van Valentijn

Komende zondag is het alweer 14 februari! Tijd om jouw geliefde in het zonnetje te zetten met een cadeautje of kaartje. Want ja, het is de dag van de liefde natuurlijk. Maar, waar komt Valentijnsdag nou eigenlijk vandaan? Ik heb de oorsprong van Valentijn speciaal voor jullie opgezocht!

Oorsprong van Valentijn

Lees meer »

Klantenservice

+316 28115573
(bereikbaar per telefoon en what's app) anouk@postenpapier.nl
(antwoord binnen 24 uur)

Twitter @PostenPapier Instagram @postenpapier Facebook PostenPapier Pinterest PostenPapier YouTube Post & Papier