nu verkrijgbaar: mysterie boxen

[fibosearch]

Kerstcollectie 2017: achter de schermen

Mijn eigen kerstcollectie staat – na enige vertraging – sinds vrijdag online! Ik heb zelf nog niet eerder zo’n grote collectie uitgebracht voor kerstmis, dus ik vind het best spannend hoe jullie erop reageren. Kerstcollectie 2017 bestaat uit twee series: mint & mokka en rood & groen. Ik geef je een kijkje achter de schermen van het ontwerpproces!

Kerstcollectie Mint & Mokka van Nouk-san Kerstcollectie Rood & Groen van Nouk-san

Kerstcollectie 2017

Het idee voor mijn kerstcollectie met twee verschillende kleuren series had ik al maanden in mijn hoofd. Ik wilde graag aan de slag met traditionele en winterse kleuren, omdat dit favorieten van mij en mijn vriend zijn. In de aanloop naar het ontwerpen toe, bedacht ik welke illustraties ik wilde gebruiken van de kleuren. De teksten die erbij staan op de kaarten heb ik tijdens het ontwerpen pas bedacht.

Kerstcollectie 2017 schetsen

Voordat ik echter kon beginnen met het ontwerpen, moest ik eerst papier bestellen. Rood en groen was geen probleem, wit had ik al in huis. Met de blauwe en de bruine kleuren papier (en karton) had ik echter wat meer problemen doordat ik steeds verkeerde kleuren thuis kreeg geleverd. Eerst door kleurverschil met digitale weergave en daarna door gewoonweg leveringen van andere kleuren. Dit is ook de reden dat mijn kerstcollectie later online kwam dan ik wilde. Toen het echter binnen was, ben ik echter van start gegaan!

Kerstcollectie 2017 knippen

Allereerst heb ik de illustraties en de teksten met potlood geschetst op papier. Dit heb ik vervolgens uitgeknipt met een hobbyschaartje. Jeetje, dit is nog best veel werk! Maar: ik vond het wel enorm leuk om te doen. Illustreren met papier was nieuw voor mij, maar ik vind het resultaat erg mooi geworden.

Kerstcollectie 2017 scannen

Alle uitgeknipte items heb ik daarna onder de scanner gelegd zodat ik ze digitaal kon bewerken tot vier ansichtkaarten, twee stickervellen en twee printables met vier ontwerpen inpakpapier voor kerstcollectie 2017. In eerste instantie wilde ik eigenlijk inpakpapier laten drukken, maar dit is helaas niet gelukt.

Kerstcollectie 2017 scans

Nadat ik alle digitale ontwerpen klaar had gemaakt, heb ik de kaarten naar de drukker gestuurd en de rest zelf geprint op het juiste papier. Als laatste ben ik aan de slag gegaan om labels en confetti te maken van hetzelfde papier waar ik de illustraties en teksten ook van heb geknipt. Kerstcollectie 2017 was niet compleet zonder! De confetti staat trouwens ook afgebeeld op de digitale ontwerpen. Ik ben er enorm blij mee. Wat vind jij van de series Rood & Groen en Mint & Mokka?

Wil jij mijn kerstcollectie 2017 graag aanschaffen? Alle items zijn verkrijgbaar vanaf €0,75! Heb je een eigen (web)winkel? Behalve de printables is alles voor wholesale beschikbaar.

Vond je dit ARTIKEL interessant? Deel hem:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Foto van Anouk
Anouk
Hi! Ik ben Anouk Hempenius, liefhebber van echte post en mooie illustraties. Van jongs af aan spaar ik al kaarten en schrijf ik brieven. Mijn missie is om jou te inspireren en stimuleren om echte post te sturen. Het liefst met een prachtig ontwerp. Want, zeg nou zelf: een persoonlijke boodschap dat met liefde voor je is uitgezocht in je brievenbus is toch veel fijner dan een appje of mailtje?

Anderen bekeken ook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.postenpapier.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 767 reviews.
Scroll naar boven