nu verkrijgbaar: mysterie boxen

[fibosearch]

Dag 08 | DIY kerstkaarten

De tweede week van de adventskalender gaat nu van start! Omdat kerstmis steeds dichterbij komt, heb ik deze keer een leuke DIY voor je. Maak jouw eigen kerstkaarten! Zoals je gister hebt gelezen bij de tips, is het handig om hiermee op tijd mee te beginnen en te versturen. Ik heb enkele ideeën voor DIY kerstkaarten op een rijtje gezet!

DIY kerstkaarten

DIY kerstkaarten

1. Het eerste idee om een kerstkaart mee te maken, is masking tape. Ik heb gekozen om een kerstboom te maken met masking tape waarop kerstboompjes staan. Plak een klein stukje boven aan een blanco kaart. Daarna plak je steeds grotere stukjes tapes eronder, eventueel in verschillende richtingen. Onderaan plak je nog twee kleine stukjes als stam en eventueel bovenop nog een piek, zoals ik met een ster heb gedaan. Het is simpel, maar het ziet er wel vrolijk uit!

2. Nog een idee om DIY kerstkaarten mee te maken, is bakers twine. Je kunt de mooiste illustraties maken met touw! Wat je hiervoor moet doen, is een vorm maken met (vloeibare) lijm. Vervolgens kun je hier touw overheen doen om het vast te plakken. Het mooiste is om een kleur te kiezen met een sterk contrast, zoals goud op zwart.

3. Als laatste natuurlijk iets dat niet uit had kunnen blijven: handlettering! Bedenk of zoek een mooie citaat die je op een kaart kunt handletteren. Daarna kun je het nog mooi versieren met doodles. Ik heb voor ‘I wish you a merry christmas’ gekozen met een draad vol lichtjes, maar er zijn natuurlijk enorm veel mogelijkheden!

In het assortiment zijn nog veel meer materialen beschikbaar waarmee je DIY kerstkaarten kunt maken uiteraard, maar ik hoop je zo wat inspiratie te geven om zelf aan de slag te gaan. Veel DIY plezier! Heb je liever toch kerstkaarten die je kant-en-klaar bestelt? Geen probleem: alle kaarten zijn nu in de aanbieding!

DIY kerstkaarten

Vond je dit ARTIKEL interessant? Deel hem:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Anouk
Anouk
Hi! Ik ben Anouk Hempenius, liefhebber van echte post en mooie illustraties. Van jongs af aan spaar ik al kaarten en schrijf ik brieven. Mijn missie is om jou te inspireren en stimuleren om echte post te sturen. Het liefst met een prachtig ontwerp. Want, zeg nou zelf: een persoonlijke boodschap dat met liefde voor je is uitgezocht in je brievenbus is toch veel fijner dan een appje of mailtje?

Anderen bekeken ook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.postenpapier.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 767 reviews.
Scroll naar boven