nu verkrijgbaar: mysterie boxen

[fibosearch]

Decoreer jouw eigen (blanco) notitieboek!

Vorige week zondag bij CreaWeekend stond het decoreren van notitieboeken op het programma als workshop. Leuk om het DIY pakket notitieboek mee te promoten! Terwijl ik zelf een voorbeeld maakte, heb ik foto’s gemaakt voor een tutorial op mijn blog. Een DIY notitieboek decoreren doe je zo!

DIY notitieboek decoreren

Benodigdheden

Wat heb je nodig? Alle producten uit het DIY pakket notitieboek! Je kunt kiezen voor marmer of kurk. Verder krijg je een wit notitieboek, een bruin notitieboek, twee verschillende decoupage vellen, een schuimpenseel, twee etiketten en mod podge erbij geleverd. Naar aanleiding van overgebleven materialen van de workshop is er ook tijdens een klein DIY pakketje beschikbaar vanaf morgen. Hierin zit een notitieboek naar keuze, een stukje marmer plakfolie, een stukje kurk, twee verschillende halve decoupage vellen (random), een etiket, een schuimpenseel en mod podge. Beide DIY pakketten zijn tot en met zondag 5 maart in de aanbieding!

DIY notitieboek decoreren: benodigdheden

DIY notitieboek decoreren

Goed, laten we aan de slag gaan! Het eerste wat je doet, is het op maat maken van alle onderdelen die je graag op jouw notitieboek wilt hebben. Je kunt zowel de voorkant als achterkant van het notitieboek decoreren, maar ik heb ervoor gekozen om (voorlopig) alleen de voorkant te doen. Hiervoor heb ik twee vlakken uit twee verschillende decoupage vellen geknipt, maar ook een hartje uit het marmer plakfolie.

DIY notitieboek decoreren: knippen

Wanneer je dit hebt gedaan, ga je aan de slag met mod podge. Je smeert met een schuimpenseel een dun laagje lijm op de plek waar jij jouw decoupage papier wilt plakken. Als de hoekjes en randjes nog niet helemaal plakken, kun je dit altijd bijwerken. De lijm is wit, maar droogt transparant (en snel) op.

DIY notitieboek decoreren: plakken

Vervolgens kun je aan de slag met het marmer plakfolie. Omdat het oppervlakte hiervan glad is, kun je dit het beste tot het laatste bewaren. Zeker omdat het folie uit zichzelf plakt. Ik heb het hart op het decoupage papier geplakt. Als je kurk gebruikt, dien je dit wel met mod podge vast te lijmen. Hiervoor kun je het beste iets meer lijm gebruiken dan bij het papier. Bovendien moet je rekening houden met de kwetsbaarheid van kurk.

DIY notitieboek decoreren: plakken

Als laatste heb ik het bijgeleverde etiket nog op het boekje geplakt! Als je de voorkant klaar hebt, kun je ook de achterkant maken. Het leuke is dat je ermee kunt maken wat jij graag wilt!

DIY notitieboek decoreren: resultaat

Voorbeelden

Om je wat inspiratie te geven om aan de slag te gaan, heb ik nog meer voorbeelden van DIY notitieboek decoreren. Er staan uiteraard twee voorbeelden bij ieder pakket, maar tijdens het CreaWeekend heb ik ook enkele foto’s genomen van gedecoreerde notitieboeken!

DIY notitieboek decoreren: voorbeelden

DIY notitieboek decoreren: voorbeelden

Winnen!

Eén van de notitieboeken die ik heb gemaakt, geef ik kant-en-klaar weg aan één van mijn klanten! Het gaat hierbij om het bruine notitieboek dat je rechts op de bovenstaande foto ziet. De voorkant is gedecoreerd, maar net als in deze tutorial, is de achterkant blanco. Wil jij kans maken? Deel mijn blog op Facebook, Twitter of Instagram én zorg dat je mij tagt! De winactie loopt tot en met 18 maart om 23.59 uur.

Vond je dit ARTIKEL interessant? Deel hem:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Anouk
Anouk
Hi! Ik ben Anouk Hempenius, liefhebber van echte post en mooie illustraties. Van jongs af aan spaar ik al kaarten en schrijf ik brieven. Mijn missie is om jou te inspireren en stimuleren om echte post te sturen. Het liefst met een prachtig ontwerp. Want, zeg nou zelf: een persoonlijke boodschap dat met liefde voor je is uitgezocht in je brievenbus is toch veel fijner dan een appje of mailtje?

Anderen bekeken ook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.postenpapier.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 767 reviews.
Scroll naar boven