nu verkrijgbaar: mysterie boxen

[fibosearch]

Wat is een Round Robin boekje?

Ik maakte vorig jaar voor het eerst kennis met dit begrip. Ik heb me toen meteen aangemeld voor een ronde om te ervaren wat het is. Inmiddels heb ik mijn boekje al een hele tijd weer in huis, dus kan ik laten zien wat Round Robin met een boekje is en uitleggen wat het inhoud!

Round Robin boekje

Round Robin boekje

Laat ik beginnen met dat het begrip Round Robin niet alleen gebruikt worden bij postprojecten. Als je erop Googled, krijg je ook resultaten over besturingssystemen en toornooien. Ook heb je nog twee variaties als het gaat om post. Eéntje met kaarten en ééntje met een boekje. Daarover gaat dit blog.

Wat is een Round Robin boekje? Dit is een postproject waarbij je boekjes rondstuurt in een groepje. Je start met jouw eigen boekje (of schrift) en vervolgens stuur je steeds een boekje op volgorde van een lijst door zodat iedereen erin kan werken.

Een groepje bestaat uit meerdere mensen. In mijn eigen groepje zaten 10, maar dat zou ik niet aanraden. Het duurt dan best lang voordat jij jouw eigen boekje terug hebt! Iedere ronde duurt namelijk vaak twee of drie weken zodat iedereen de tijd heeft om in het boekje te werken. Houd er dus rekening mee dat je hier dus tijd en budget voor moet hebben. Je kunt het groepje natuurlijk zo groot maken als je zelf wilt.

Round Robin boekje

Thema en wensen

Als jij je aanmeldt voor een Round Robin boekje, staat er vaak een thema vast. Het thema van de ronde waar ik aan mee deed, was Holland. Dat kun je zien op de foto’s. Verder is het belangrijk om af te spreken wat je zoal in de boekjes mag knutselen, zodat degene van wie het boekje is niet teleurgesteld is als hij of zij het boekje weer terugkrijgt. Je kunt jouw wensen beschrijven op de eerste pagina’s die je altijd zelf invult.

Hoeveel pagina’s je vult per boekje is afhankelijk van het aantal mensen en het aantal bladzijdes in een boekje. Je daagt jezelf hiermee ook uit omdat je steeds nieuwe inspiratie moet opdoen om pagina’s te vullen.

Versturen van Round Robin boekje

Handig om rekening mee te houden: doordat je in boekjes gaat knutselen, komt het wel eens voor dat ze dik worden. Na een tijdje kunnen ze waarschijnlijk niet meer dicht door de brievenbus. Je kunt dan kiezen voor pakketpost, maar ook om het boekje open te versturen.

Round Robin boekje

Deelnemen aan Round Robin boekje

Denk jij na het lezen van dit blog: ‘dat wil ik ook’? Leuk! In de Snailmail & Swap club worden deze rondes wel eens georganiseerd (er staat nu één online met het thema zomer), maar je bent ook vrij om er zelf één op te starten.

Vond je dit ARTIKEL interessant? Deel hem:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Anouk
Anouk
Hi! Ik ben Anouk Hempenius, liefhebber van echte post en mooie illustraties. Van jongs af aan spaar ik al kaarten en schrijf ik brieven. Mijn missie is om jou te inspireren en stimuleren om echte post te sturen. Het liefst met een prachtig ontwerp. Want, zeg nou zelf: een persoonlijke boodschap dat met liefde voor je is uitgezocht in je brievenbus is toch veel fijner dan een appje of mailtje?

Anderen bekeken ook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.postenpapier.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 767 reviews.
Scroll naar boven