nu verkrijgbaar: mysterie boxen

[fibosearch]

6 ideeën voor jouw zomerse post

Yes! De zon schijnt steeds vaker en de temperaturen worden hoger. De zomer komt eraan! Tijd om aan de slag te gaan met zomerse post. Bijvoorbeeld als je met / op vakantie bent straks. Natuurlijk kan dit met een kaartje of een brief in een zomers ontwerp, maar misschien is het leuk om creatief aan de slag te gaan. In deze blog geef ik je 5 ideeën voor jouw zomerse post.

1. IJsjes vorm

Als je aan de zomer denkt, waar denk jij dan aan? Eén van de eerste dingen die bij mij op komt, zijn ijsjes. Daarom is het leuk (of heerlijk) om post te sturen in de vorm van een ijsje. Op bovenstaand voorbeeld zie je hoe ik een waterijsje heb gemaakt met de ‘zomerse ijsjes‘ collectie van Yassart en mijzelf. Vrolijk, kleurrijk en bovendien om je vingers bij af te likken!

2. Schepijs boekje

Er bestaan natuurlijk verschillende soorten ijsjes. Op de afbeelding die je een standaard waterijsje, maar je kunt ook een boekje maken van een schepijsje. Dit doe je door een cirkel te knippen van papier en deze in 8 gelijke stukken te vouwen: 3 keer de vorm door de helft. Klap hem daarna weer uit. Breng twee van de 8 vakken die naast elkaar staan naar elkaar toe en plak dit vast. Herhaal dit 4 keer en voila: je hebt een boekje. Het onderste gedeelte is het hoorntje en het bovenste gedeelte het ijs. Op de voor- en achtkant teken of plak je dit zodat het duidelijk is wat je hebt gemaakt. De binnenkant kun je vervolgens naar eigen wens invullen.

3. Pocketletter zon zee strand

Bij het thema zomer, denk ik ook aan zon, zee en strand. Een ideaal subthema om een pocketletter mee te maken! Eventueel zou je zelfs zand in één van de vakjes kunnen doen. Misschien zelfs met confetti in zomerse kleuren of vormen erbij. Op de foto hieronder zie je een voorbeeld van een pocketletter, hoewel deze een iets ander thema heeft. Mocht je 9 vakjes teveel vinden om te vullen, kun je ook een mini pocketletter maken: knip dan één rij van de hoes af.

4. Schelp vorm

Ik blijf nog even in het thema, want het is natuurlijk ook leuk om een snailmail in de vorm van een schelp te maken. Eventueel zelfs meerdere aan een ring zodat de ontvanger meerdere schelpen in huis heeft als een soort verzameling. Als je het echt helemaal af wilt maken, kun je een echte schulp toevoegen.

5. Strandtas loaded bag

En als we het dan toch over het strand hebben… wat dacht je van een tas die je hier mee heen neemt? En dan is het natuurlijk leuk als je er echt een tas van maakt. Knip een zakje in de vorm van een strandtas, maak een extra vakje aan de voorkant en vul deze twee vakjes met leuke dingetjes. Denk aan embellishments, goodies, kaarten of een brief bijvoorbeeld.

6. Koffer kaart

Een tas kun je natuurlijk alleen aan de bovenkant open maken. Vandaar het idee met een zakje. Een koffer gaat echter open van de zijkant. Knip een kant-en-klare blanco kaart of een stuk stevig gevouwen papier om er een koffer van te maken. Op de voor- en achterkant kun je weer tekenen of plakken zoals met het schepijs boekje. De binnenkant kun je naar eigen indeling vullen. Misschien zelfs een lijst ‘ik ga op reis en ik neem mee…’ in doen. Wie weet stuurt de ontvanger hem dan wel door of terug!

Wil jij graag aan de slag met één of meerdere ideeën voor jouw zomerse post? Je scoort al jouw kaarten, briefpapier, washi tape, stickers en papier in de shop. Bestellingen worden iedere maandag, woensdag en vrijdag met liefde ingepakt in papieren verpakkingen. Gratis verzending boven €50.

Vond je dit ARTIKEL interessant? Deel hem:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Anouk
Anouk
Hi! Ik ben Anouk Hempenius, liefhebber van echte post en mooie illustraties. Van jongs af aan spaar ik al kaarten en schrijf ik brieven. Mijn missie is om jou te inspireren en stimuleren om echte post te sturen. Het liefst met een prachtig ontwerp. Want, zeg nou zelf: een persoonlijke boodschap dat met liefde voor je is uitgezocht in je brievenbus is toch veel fijner dan een appje of mailtje?

Anderen bekeken ook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.postenpapier.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 767 reviews.
Scroll naar boven