Valentijnspost maken: dubbele kaart

Heb jij al jouw Valentijnspost al klaar liggen voor 14 februari? Als je nog een snailmail wilt maken, heb ik wat inspiratie voor je. Maak bijvoorbeeld een dubbele kaart, maar dan met wat extra’s!

Valentijnspost maken: dubbele kaart

Benodigdheden

Wat heb je nodig? Papierwaren die jij graag gebruikt! Ik heb de lieve luiaard serie mijn eigen collectie erbij gepakt om een dubbele kaart van te maken. De producten zie je hieronder.

Valentijnspost maken: dubbele kaart benodigdheden

Dubbele kaart

De eerste stap is om het papier op maat te snijden (A5) en dit vervolgens dubbel te vouwen. Het A4 papier uit mijn eigen collectie is stevig genoeg om een snailmail van te maken, maar ook dun genoeg om mee te knutselen. Op de voorkant heb ik verschillende vierkantjes uit het inpakpapier geplakt, net als een hartjes washi tape en een die cut.

Valentijnspost maken: dubbele kaart voorkant

Omdat ik net wat meer wilde maken van deze kaart, heb ik de binnenkant ook behandeld als een snailmail. De luiaard rechtsboven is een stempel en het lijntje waar hij aan hangt is met een rode fineliner gemaakt. Aan de onderkant een strookje tape met een die cut. Verder heb ik die cuts in een zakje als goodie gedaan. Het minikaartje dient als berichtje.

Valentijnspost maken: dubbele kaart binnenkant

De achterkant heb ik simpel gehouden. Iets wat ik eigenlijk altijd doe. Ik vind het wel leuk om er iets op te plakken, maar niet al te veel als afsluiting. Ik heb er een die cut op geplakt, die hangt aan een lijntje van een witte gelpen.

Valentijnspost maken: dubbele kaart achterkant

Envelop

Een snailmail kan natuurlijk niet zo verstuurd worden. Daarom heb ik een roze envelop gepakt om deze nog wat op te vrolijken. Simpel, maar toch net wat extra’s!

Valentijnspost maken: envelop

De voorkant bevat het etiket dat een contrast bied met het roze, net als een stempel als ‘postzegel’ (de echte kan er nog onder). De achterkant heb ik opgevrolijkt met een stukje tape en een ronde sticker.

Valentijnspost maken: envelop
Stationery Box

Stationery Box

Meld je aan voor een abonnement om iedere maand een box mét korting te ontvangen! Losse edities zijn achteraf beschikbaar tegen de volledige prijs.

Exclusieve Box Tot de maan en terug

Om te vieren dat ik een dochter heb gekregen, heb ik deze box ontwikkeld op basis van haar geboortekaartje! OP = OP

Scrapbookpagina: nieuwe puppy

Scrapbookpagina: nieuwe puppy

Speciale herinneringen moet je vastleggen! Zelf gebruik ik hiervoor een groot zwart scrapbook, maar het kan eventueel ook in een ander boek. Hierbij gebruik ik verschillende technieken van het scrappen maar ook van bijvoorbeeld het bullet journalen. Het doel is om er...

Laatste blogs

Scrapbookpagina: nieuwe puppy

Speciale herinneringen moet je vastleggen! Zelf gebruik ik hiervoor een groot zwart scrapbook, maar het kan eventueel ook in een ander boek. Hierbij gebruik ik verschillende technieken van het scrappen maar ook van bijvoorbeeld het bullet journalen. Het doel is om er...

Trend: regenbogen in voorjaarscollecties

Is het jou al opgevallen? Illustraties van regenbogen komen dit voorjaar ineens overal terug! Zo ook op papierwaren. Ik heb ze al gespot in verschillende collecties in 2020. Vrolijk voor al jouw cadeaus, journal spreads en snailmails. Regenboog De regenboog. Ik heb...

Frisse lente journal spread

De lente is begonnen! Het is misschien nog wat koud buiten, maar de zon komt eindelijk om het hoekje kijken. Bovendien is het seizoen ook officieel begonnen volgens de kalender. Om je wat inspiratie te geven voor een journal spread in het voorjaar, ga ik aan de slag...

Leg jouw Sinterklaas herinneringen vast!

Sinterklaas is weer in ons land! En dat betekent dat er de komende tijd weer allerlei prachtige momenten vast zijn te leggen voor jouw gezin. Denk aan: de intocht vandaag, een schoentje zetten dit weekend en natuurlijk pakjesavond op 5 december. Zelf vind ik het...

Mijn Bullet Journal papier vergelijking

MUS creatief heeft intussen 18 verschillende kaften van Mijn Bullet Journal uitgebracht, plus 2 business edities en 4 pocket versies. Het papier van de bullet journals is geëvolueerd naar aanleiding van feedback. In deze video laat ik het verschil zien en geef ik een...

Loaded bag snailmail: botanisch

Heb of wil jij graag een decoratie box, maar weet je niet zo goed wat je ermee kunt doen? Brand rep Marion laat zien hoe je een loaded bag maakt met de creatieve materialen uit de box! Het thema van deze snailmail is botanisch, maar uiteraard kun je stickers, die...

Bullet journal spread met decoratie box

Ik ben altijd al gek geweest op botanische printjes. Niet alleen voor in huis, maar zeker ook voor het hobbyen. Ik was dan ook dolenthousiast toen ik onlangs de Decoratie Box kreeg toegestuurd waar – je raadt het al! – allerlei creatieve materialen met botanische...

Over Post & Papier

Post & Papier is jouw (web)adres voor kaarten, briefpapier en snailmail spullen. Een cadeautje in je brievenbus! Mijn passie voor papier, illustratie en creativiteit zorgt ervoor dat ik met veel liefde en plezier werk om de mooiste papierwaren voor jou te maken, te selecteren en te verpakken.

Contact

Contact

Post & Papier
Van Goghlaan 40
8442 HW Heerenveen
Dit is géén bezoekadres!

E-mail: anouk@postenpapier.nl
Telefoon: +631 3888 3686
WhatsApp: +631 3888 3686
Direct bereikbaar op ma, di ochtend, wo ochtend, do middag en vr ochtend. Daarbuiten duurt het langer voordat ik reageer.

Bedrijfsgegevens

KvK nummer: 52800857
BTW nummer: NL002255673B49

Rekening
256614318 t.n.v. Nouk-san
IBAN: NL84 KNAB 0256 6143 18
BIC: KNABNL2H

De waardering van www.postenpapier.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 596 reviews.