nu verkrijgbaar: mysterie boxen

[fibosearch]

Valentijnspost maken: dubbele kaart

Valentijn mag dan dé dag van het jaar zijn om (anoniem) jouw liefde te verklaren, het is ook een prachtige gelegenheid om iemand te laten weten dat je aan diegene denkt. En hoe kun je dit beter doen dan met echte post? Zeker in deze tijd waarin we elkaar minder zien. Natuurlijk kun je een kaartje uit je verzameling toesturen, maar het is nóg leuker om zelf Valentijnspost te maken. Ik maakte een dubbele kaart met goodies (kleine cadeautjes om mee te sturen) erin. In dit blog laat ik je zien wat ik er van heb gemaakt en vertel ik je hoe ik dit heb gedaan.

Valentijnspost maken: dubbele kaart

Benodigdheden

Wat heb je nodig? Papier, plaatjes, washi tape, die cuts, stempels en stickers. Ik heb voor deze snailmail mijn eigen Lieve Luiaard collectie erbij gepakt. Een overzicht van de producten vindt je hieronder.

Valentijnspost maken: dubbele kaart benodigdheden

Valentijnspost maken

De eerste stap is om het papier op maat te snijden (A5) en dit vervolgens dubbel te vouwen. Het A4 papier uit mijn eigen collectie is stevig genoeg om een snailmail van te maken, maar ook dun genoeg om mee te knutselen. Ik kies er dus voor om deze te gebruiken in plaats van een blanco voorgevouwen dubbele kaart. Op de voorkant heb ik verschillende vierkantjes uit het inpakpapier geplakt, net als een hartjes washi tape en een die cut. Deze heb ik in laagjes over elkaar heen geplakt zodat het één geheel lijkt. Om wat extra accent te geven aan het losse vierkantje, heb ik er met witte gelpen een streepjeslijn omheen getekend. 

Valentijnspost maken: dubbele kaart voorkant

Omdat ik Valentijnspost wilde maken met net wat extra’s, ben ik ook creatief aan de slag gegaan met de binnenkant van de dubbele kaart. De luiaard rechtsboven is een stempel en het lijntje waar hij aan hangt is met een rode fineliner gemaakt. Aan de onderkant een strookje tape met een die cut. Verder heb ik die cuts in een zakje als goodie gedaan. Het minikaartje dient als berichtje. Ik heb geprobeerd om zoveel mogelijk materialen te gebruiken om verschillende mogelijkheden te laten zien ter inspiratie.

Valentijnspost maken: dubbele kaart binnenkant

De achterkant heb ik simpel gehouden. Iets wat ik eigenlijk altijd doe. Ik vind het wel leuk om er iets op te plakken, maar ik besteed meer aandacht aan de voor- en binnenkant. Ik heb er een die cut op geplakt, die hangt aan een lijntje van een witte gelpen. Dit past bij de illustraties uit de collectie, dus zo is de dubbel kaart in stijl afgesloten.

Valentijnspost maken: dubbele kaart achterkant

Envelop versieren

Een snailmail kan natuurlijk niet zo verstuurd worden. Daarom heb ik een roze envelop gepakt om de dubbele kaart in te versturen. Omdat ik alleen een envelop niet echt vond passen bij de inhoud, heb ik hier ook nog wat extra’s aan toegevoegd. 

Valentijnspost maken: envelop

De voorkant bevat het etiket dat een contrast biedt met het roze, net als een stempel als ‘postzegel’ (de echte kan er nog onder). De achterkant heb ik opgevrolijkt met een stukje tape en een ronde sticker. Zo maak je er gemakkelijk een mooi geheel van zonder dat het al te veel moeite kost! Zo tover je al een glimlach op iemands gezicht met de verpakking en dan heeft diegene de inhoud nog niet eens gezien.

Valentijnspost maken: envelop

Ga jij ook een dubbele kaart als Valentijnspost maken? Deel jouw creatie op social media! Tag me (@postenpapier), want dan kan ik hem ook zien. Vind ik leuk.

Vond je dit ARTIKEL interessant? Deel hem:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Anouk
Anouk
Hi! Ik ben Anouk Hempenius, liefhebber van echte post en mooie illustraties. Van jongs af aan spaar ik al kaarten en schrijf ik brieven. Mijn missie is om jou te inspireren en stimuleren om echte post te sturen. Het liefst met een prachtig ontwerp. Want, zeg nou zelf: een persoonlijke boodschap dat met liefde voor je is uitgezocht in je brievenbus is toch veel fijner dan een appje of mailtje?

Anderen bekeken ook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.postenpapier.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 767 reviews.
Scroll naar boven