nu verkrijgbaar: mysterie boxen

[fibosearch]

3 creatieve ideeën met inpakpapier

Inpakpapier hebben we denk ik met de feestdagen allemaal wel in huis, toch? Met een mooi printje kun je jouw cadeaus net dat extra feestelijke tintje geven. Bij het inpakken houd je vaak een stukje papier over (of wil je dit, net als ik, zelf graag houden omdat je het zo mooi vindt). Daarom deel ik 3 leuke DIY ideeën met inpakpapier om op een andere manier ermee aan de slag te gaan voor onder andere Sinterklaas! Natuurlijk ook toe te passen wanneer je nog een hele rol hebt liggen…

Creatieve ideeën met inpakpapier

Creatieve ideeën met inpakpapier

Bijpassende labels

Het eerste idee dat ik met jullie wil delen, is het maken van bijpassende labels bij jouw cadeau. Ideaal wanneer je kleine stukjes inpakpapier overhoud bij het inpakken. Ik heb de stukjes als achtergrond op een bestaande label geplakt. Voor extra decoratie plakte ik er een stickers met 3D tape op en maakte ik wat details met een witte gelpen. En om de labels af te maken, gebruikte ik bijpassende kleuren krullint. Zoals je ziet eigenlijk super simpel, maar toch een verrassend leuk effect!

Creatieve ideeën met inpakpapier labels 1

Creatieve ideeën met inpakpapier labels 2

Goodies in snailmail

Ook voor goodies bij een snailmail of bij het maken van kaartjes, is inpakpapier ideaal. Je kan stukjes op de kaart basis plakken, zodat er leuke laagjes ontstaan. Of je maakt juist kleine versieringen om op te plakken. Ik maakte bijvoorbeeld deze zwarte kadertjes zoals een polaroid met op de achtergrond het stukje inpakpapier. Ter extra decoratie plakte ik er een kleurrijke sticker op, die ik eerst heb verstevigd met een stukje karton die ik vervolgens heb uitgeknipt. Zo is de sticker niet alleen stevig, maar ook schijnt hij niet meer door.

Creatieve ideeën met inpakpapier snailmail 1

Creatieve ideeën met inpakpapier snailmail 2

Papier voor je bullet journal

Het laatste idee om inpakpapier te gebruiken, is voor het versieren van een bullet journal spread. Je scheurt hiervoor wat inpakpapier af in gekke vormen en plakt deze als laagjes over elkaar heen. Met wat stickers en die cuts die je erbij kunt plakken, creëer je gemakkelijk een leuke pagina. Zelf gebruik ik mijn bullet journal vooral als een soort herinneringen boekje en versierde ik deze pagina in voorbereiding op de intocht van sinterklaas.

Creatieve ideeën met inpakpapier bujo 1

Creatieve ideeën met inpakpapier bujo 2

Zoals je ziet, zijn er allerlei creatieve ideeën met inpakpapier (voor het thema Sinterklaas). Dit zijn slechts enkele voorbeelden. Heb jij ook een creatief idee? Laat het weten in de reacties! De Sinterklaas collecties die ik heb gebruikt voor deze blog, zijn van Wold en Nouk-san. Wat ik hier zo leuk aan vindt, is dat ze een volwassen uitstraling hebben ondanks de kleurrijke ontwerpen. Wil jij ze ook graag bestellen? Gebruik de code ‘acrealife’ voor 10% korting op jouw bestelling!

Geschreven door @acrealife

Vond je dit ARTIKEL interessant? Deel hem:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Anouk
Anouk
Hi! Ik ben Anouk Hempenius, liefhebber van echte post en mooie illustraties. Van jongs af aan spaar ik al kaarten en schrijf ik brieven. Mijn missie is om jou te inspireren en stimuleren om echte post te sturen. Het liefst met een prachtig ontwerp. Want, zeg nou zelf: een persoonlijke boodschap dat met liefde voor je is uitgezocht in je brievenbus is toch veel fijner dan een appje of mailtje?

Anderen bekeken ook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.postenpapier.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 767 reviews.
Scroll naar boven