nu verkrijgbaar: mysterie boxen

[fibosearch]

Review Mijn Bullet Dagboek Petrol + eerste spreads

Al jarenlang ben ik creatief bezig, maar van een bullet journal bijhouden was het nog nooit gekomen. Tijdgebrek, geen inspiratie? Ik heb eigenlijk geen idee waarom ik nu pas aan een eigen bullet journal begin, want ik vind bullet journals er geweldig uitzien en het leek me altijd al leuk om er zelf aan te beginnen. Toen ik van Anouk het prachtige Mijn Bullet Dagboek Petrol ontving, kon ik dan ook niet wachten om daar iets van te maken. Ik pakte mijn washi tape, stickers, leuke markers en een Staedtler fineliner erbij en ging aan de slag.

Review Mijn Bullet Dagboek Petrol

Hoe ziet Mijn Bullet Dagboek Patrol eruit?

Als eerste zal ik je de bullet journal laten zien waarmee ik aan de slag ging: Mijn Bullet Dagboek Petrol. Dit is een mooie bullet journal van ongeveer 17 x 22 centimeter met een stevige, harde kaft. Mijn Bullet Dagboek Petrol bestaat uit 240 pagina’s met dotted papier en daarnaast vind je voorin het boek uitleg en een aantal indexpagina’s om een legenda op te stellen.

Review Mijn Bullet Dagboek Petrol

In de uitleg staat onder andere dat je in Mijn Bullet Dagboek Petrol steeds kunt beginnen met een maandoverzicht, waarna de week- en dagoverzichten volgen. Zelf was ik eigenwijs en gooide ik het over een iets andere boeg. Ik liet wat ruimte over voor een jaaroverzicht, dat ik aan het einde van het jaar wil invullen, en begon meteen met het maken van mijn eerste spreads om het notitieboek te testen.

Review Mijn Bullet Dagboek Petrol

Benodigdheden

Bullet journal op mijn manier

Een bullet journal bijhouden vind ik geweldig leuk, maar een groot tekentalent ben ik niet. Ik zag al voor me hoe ik talloze pogingen zou doen tot tekeningen en steeds gefrustreerd zou raken als die in mijn ogen niet goed genoeg zouden zijn. Ja ja, je hebt hier te maken met een perfectionist! Maar toen een vriendin me erop wees dat je ook kunt bullet journallen op een meer scrapbookachtige manier, wist ik hoe ik het wilde aanpakken. Aangezien ik al jaren aan scrapbooken doe, leek dat me veel beter bij mij passen. En dus ging ik aan de slag met twee spreads op die manier.

Review Mijn Bullet Dagboek Petrol

Spread 1: weekoverzicht met blijmakers

Omdat ik op mijn blog Vaker Vrolijk vaak lijstjes plaats met dingen waar ik blij van word, leek het me leuk om mijn weekoverzichten ook in die vorm te gieten. Op elke spread houd ik bij wat die week leuk was en heb ik daarnaast een piepklein beetje ruimte gereserveerd voor wat die week minder leuk was. Verder heb ik de pagina’s versierd met washi tape en stickers. De kopjes of belangrijke woorden in de lijstjes heb ik gemarkeerd met de Stabilo Boss Mini Pastel markers.

Review Mijn Bullet Dagboek Petrol

Review Mijn Bullet Dagboek Petrol

Overigens heb ik een aantal woorden met wit doorgestreept in mijn bewerkingsprogramma. Dat is enkel omdat dat dingen zijn die ik te privé vond om online te delen.

Spread 2: films die ik heb gezien

Naast weekoverzichten, leek het me ook wel wat om andere lijstjes in Mijn Bullet Dagboek Petrol bij te houden. Een bullet journal is als blogger namelijk ook ideaal om bepaalde lijstjes in te zetten die je later voor je blogartikelen kunt gebruiken. Ik begon bijvoorbeeld aan een lijstje met films die ik recent heb gezien. Geheel in stijl gebruikte ik meer donkere kleuren washi tape en filmstrips op deze pagina’s. De teksten zijn wederom geschreven met de Staedtler Fineliner. Die schrijft heel fijn, wat voor handschrift je ook probeert. Ook de stickers die ik gebruikte, heb ik met die fineliner omlijnd.

Review Mijn Bullet Dagboek Petrol

En, hoe bevalt Mijn Bullet Dagboek Petrol?

Al met al ben ik blij verrast dat het bijhouden van een bullet journal echt wat voor mij is. Ik heb al veel plezier beleefd aan het maken van deze twee spreads in Mijn Bullet Dagboek Petrol en kan niet wachten om er nog veel meer spreads in te maken. Ook het notitieboek zelf bevalt me goed. Er staat duidelijke uitleg voorin, de journal is van mooie kwaliteit en het papier werkt ook heel fijn. Zowel de pen als de markers drukken niet door. Ja hoor, ik ga aan Mijn Bullet Dagboek ongetwijfeld nog heel veel plezier beleven. Wil jij ook aan de slag met deze notitieboeken? Schaf er één aan met 10% korting door mijn code ‘vakervrolijk’ toe te passen in de winkelmand!

Geschreven door @vakervrolijk (Romy)

Vond je dit ARTIKEL interessant? Deel hem:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Anouk
Anouk
Hi! Ik ben Anouk Hempenius, liefhebber van echte post en mooie illustraties. Van jongs af aan spaar ik al kaarten en schrijf ik brieven. Mijn missie is om jou te inspireren en stimuleren om echte post te sturen. Het liefst met een prachtig ontwerp. Want, zeg nou zelf: een persoonlijke boodschap dat met liefde voor je is uitgezocht in je brievenbus is toch veel fijner dan een appje of mailtje?

Anderen bekeken ook

3 gedachten over “Review Mijn Bullet Dagboek Petrol + eerste spreads”

  1. Smurfige knutselfan

    Wat heb je mooie vrolijke pagi a’s gemaakt. De kleuren zijn ook zo mooi en vrolijk. Dus dit past echt bij jouw en je blog.????????????????????????.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.postenpapier.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 767 reviews.
Scroll naar boven