nu verkrijgbaar: mysterie boxen

[fibosearch]

5 leuke DIY ideeën met labels

Een product dat al jaren in het assortiment van Post & Papier verkrijgbaar is, zijn labels. De meeste komen uit mijn eigen collectie Nouk-san in allerlei kleuren, dus het leek me een goed idee om wat inspiratie op een rijtje te zetten rondom dit product. Dit heb ik eerder ook met bakers twine, confetti en inpakpapier. In dit blog: 5 leuke DIY ideeën met labels!

DIY ideeën met labels cadeau

DIY ideeën met labels

1. Geef jij wel eens een cadeautje? Vast wel! Dan is het enorm leuk om er een label aan vast te maken. Dit kan met een stukje masking tape, maar ook met bakers twine. Het is niet alleen decoratie, maar je kunt er ook nog een berichtje op schrijven voor de ontvanger. Of alleen de naam als het bijvoorbeeld om een dag gaat met cadeaus voor meerdere personen, zoals pakjesavond.

2. Hetzelfde idee geldt eigenlijk voor een bos bloemen. Als je naar de bloemist toe gaat, kun je ook alles kaartjes uitzoeken die aan jouw bloemen worden gehangen. De label kan aan een bloem worden bevestigd, maar ook aan het folie wat er vaak omheen zit. Het is maar net wat je zelf wilt!

3. Iets waar ik zelf veel labels voor gebruik, is voor een snailmail! Niet alleen om iets mee te maken in de post, maar ook als goodie. Een label kun je namelijk altijd hergebruiken op jouw eigen manier.

DIY ideeën met labels prijskaartje

4. DIY ideeën met labels hoeven natuurlijk niet per se voor anderen te zijn. Je zou labels ook prima kunnen gebruiken voor praktische doeleinden. Denk bijvoorbeeld aan een prijskaartje! Zo hoef jij op een markt, zoals met Koningsdag, niet iedere keer prijzen te vertellen aan jouw klanten. En het ziet er ook nog eens leuk uit!

5. Misschien is het meer een voorbeeld van een snailmail, zoals ik bij punt 3 noemde, maar je kunt het ook voor andere doeleinden gebruiken: een boekje van labels. Door het gaatje aan de bovenkant kun je er gemakkelijk touw, een ringetje of iets anders doorheen doen en zo meerdere aan elkaar rijgen. Iedere label kun je vervolgens beschrijven, beplakken, beschilderen en meer.

Heb jij nog een idee? Laat een reactie achter en vul het lijstje DIY ideeën met labels aan!

Vond je dit ARTIKEL interessant? Deel hem:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Anouk
Anouk
Hi! Ik ben Anouk Hempenius, liefhebber van echte post en mooie illustraties. Van jongs af aan spaar ik al kaarten en schrijf ik brieven. Mijn missie is om jou te inspireren en stimuleren om echte post te sturen. Het liefst met een prachtig ontwerp. Want, zeg nou zelf: een persoonlijke boodschap dat met liefde voor je is uitgezocht in je brievenbus is toch veel fijner dan een appje of mailtje?

Anderen bekeken ook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.postenpapier.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 767 reviews.
Scroll naar boven