nu verkrijgbaar: mysterie boxen

[fibosearch]

5 manieren om leuke post te versturen

Echte post is zoveel leuker! Althans, ik vind van wel. Ik word al vrolijk door het vooruitzicht dat er (binnenkort) weer een envelop of een ander poststuk op de deurmat gaat vallen! Of van het feit dat ik weet dat iemand morgen (of overmorgen) iets van mij in de brievenbus krijgt bezorgd.

Er bestaan verschillende soorten post. Van rekeningen en reclame word ik niet heel blij, maar van kaarten, tijdschriften en leuke enveloppen of pakketjes die binnen komen wel. Met name poststukken die afkomstig zijn van (andere) creatievelingen en postprojecten. In deze blogpost zet ik vijf manieren op een rijtje om leuke post te versturen!

Postcrossing

Laat ik beginnen met het project dat waarschijnlijk het meest bekend is: Postcrossing! Dit is een postproject waarbij je kaarten over de hele wereld verstuurt, maar ook ontvangt. Je vraagt een adres aan op de website waar je een kaartje, het liefst passend bij de persoon natuurlijk, heen stuurt met een berichtje en een ID. Zodra de kaart is ontvangen, registreert degene waar je hem heen hebt gestuurd. Hij of zij kan eventueel een digitaal berichtje erbij schrijven, maar dit is niet verplicht. Vervolgens is het wachten totdat jij een kaartje op de deurmat krijgt!

Post versturen met Postcrossing

Ik ben zelf al jaren lid, maar ik heb nog niet zoveel kaarten ontvangen en verstuurd. Dit komt omdat ik vaak kleine periodes heb waarin ik actief ben (ook omdat ik meedoe aan verschillende projecten), maar dit maakt het niet minder leuk. Al mijn ontvangen kaarten bewaar ik trouw!

Snailmail (post)

De term snailmail komt oorspronkelijk uit Amerika en staat voor trage post, aangezien echte post natuurlijk langer duurt dan digitale. Eigenlijk is het dus gewoon post, maar intussen staat het eerder bekend als het knutselen van een poststuk met daarbij een brief of een kaart. Het is maar net waar je voor kiest! Ik heb in het verleden eenmalige poststukken met mensen uitgedeeld, maar ook heb ik vaste penvriendinnen (gehad). De overige drie manieren die noem kunnen daarom ook vallen onder de noemer ‘snailmail’.

Pocketletter

Een pocketletter is eigenlijk een manier van snailmail, maar toch benoem ik hem apart. Het is een project verzonnen door Janette Lane waarbij je een insteekhoezen bestaande uit negen vakjes gebruikt. Je weet wel, die hoezen waar je vroeger op school altijd jouw Pokémon kaarten in deed. Het is echter wel een project waar je tijd en energie in moet steken, want het is maatwerk: het moet namelijk precies in de negen vakjes passen!

Post versturen met pocketletter (van Postfabriek.nl)

Foto’s afkomstig van Postfabriek.nl

Ik heb zelf nog nooit een pocketletter gemaakt, maar het lijkt me wel erg leuk om dit een keer te proberen. Het lijkt me een uitdaging, maar ik denk dat het resultaat zowel voor verzender als ontvanger erg bevredigend is!

Round Robin

Wil je mee doen aan een wat langer project en lijkt het je leuk om in een boekje te knutselen? Dan is Round Robin iets voor jou! Met een groep bestaande uit ongeveer zes tot tien mensen maak je als het ware een cirkel rond. Je begint met je eigen notitieboekje die doorstuurt naar de volgende persoon (altijd dezelfde), waarna je dus boekjes van anderen ontvangt. De data voor het verzenden spreek je met elkaar af, net als een thema. Op het einde krijgt iedereen zijn eigen boekje weer terug!

Post versturen met Round Robin

Post versturen met Round Robin

Ik doe hier zelf op dit moment aan mee in het thema Holland. Ik vind het een leuke manier om post te versturen, maar ik merk wel dat het erg lang duurt. In mijn groep zitten tien mensen en we versturen om de drie weken, dus reken maar uit! Overigens kijk ik wel enorm uit naar mijn eigen boekje… benieuwd wat er allemaal in geknutseld is!

Swap

De laatste manier die ik wil behandelen om post te versturen, is een swap. Hoewel het bij post versturen (ofwel snailmail) voornamelijk gaat om het persoonlijke bericht in een kaart of brief, gaat het hierbij juist om de extraatjes en cadeautjes die je per post stuurt. Je kunt er hierbij voor kiezen om een (eenmalige) swap te doen met één persoon, bijvoorbeeld via Postcrossing, of je aan te melden bij een groepswap zoals Instaswap.

Post versturen met een swap

Post versturen met een swap

Foto’s afkomstig van EliseDingen.nl

Ik heb zelf in het verleden wel eenmalige swaps gedaan met personen, maar helaas is dit mij tegen gevallen. Ik kreeg een paar keer gewoon niks terug terwijl ik wel iets had verstuurd. Of gewoon spullen waar ik niks mee had, terwijl je natuurlijk wel moet kijken naar interesses van je maatje. Toch ga ik het binnenkort weer proberen, want ik heb me voor het eerst ingeschreven voor de Instaswap (Fall Edition 2016). Je kunt nog meedoen, als je wilt!

Welke manier van post versturen vind jij het leukst?

Vond je dit ARTIKEL interessant? Deel hem:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Anouk
Anouk
Hi! Ik ben Anouk Hempenius, liefhebber van echte post en mooie illustraties. Van jongs af aan spaar ik al kaarten en schrijf ik brieven. Mijn missie is om jou te inspireren en stimuleren om echte post te sturen. Het liefst met een prachtig ontwerp. Want, zeg nou zelf: een persoonlijke boodschap dat met liefde voor je is uitgezocht in je brievenbus is toch veel fijner dan een appje of mailtje?

Anderen bekeken ook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.postenpapier.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 767 reviews.
Scroll naar boven