nu verkrijgbaar: mysterie boxen

[fibosearch]

Jouw post veilig versturen: 4 tips!

Weet je nog dat ik enkele tips gaf voor het versturen van post gaf? Ik had het onder andere over het gewicht, de formaten en andere praktische zaken. Dit was echter voornamelijk bedoeld om geen problemen met de post te krijgen. Door omstandigheden kan er echter alsnog iets met jouw post gebeuren… wil je jouw post veilig versturen? Ik geef 4 tips!

Transparant zakje sluiting

Tip 1: post veilig versturen in transparante zakjes

Post bestaat voor 90% uit papier. Waarschijnlijk ook datgene wat jij wilt opsturen! En hoewel ik, net als jij, een enorme papierliefhebber ben… weet ik ook dat papier helaas niet heel sterk is. Het is gemakkelijk te scheuren en weersomstandigheden zoals regen zorgt voor beschadigingen. Daarom is het handig om jouw post in plastic te verpakken! Met transparante zakjes is jouw poststuk net zo mooi als zonder, maar is de kans dat er iets meer gebeurd een stuk kleiner. Scheuren kan niet meer en regen kan het papier niet meer nat maken. Jouw post veilig versturen kan dus best gemakkelijk zijn!

Dit kan trouwens op twee manieren. Door alles in het zakje te doen, maar ook door het adres en de postzegel op het zakje te plakken. Dan hoeft het geen ruimte in te nemen op je poststuk. Je maakt jouw postbode hiermee ook blij, want zo kan de postzegel worden afgestempeld en het adres is duidelijk te lezen zonder reflectie!

Disclaimer: ik ben geen voorstander van plastic en gebruik deze techniek zelf eigenlijk amper, maar het is wel ideaal om ervoor te zorgen dat je post veilig aan komt.

Transparant zakjes adres en postzegel

Tip 2: post veilig versturen met karton

De tweede tip is eigenlijk een beetje in het verlengde van de vorige. Je kunt natuurlijk plastic gebruiken, maar zoals ik in de disclaimer al zei: ik ben niet perse fan van dit materiaal. Ik verstuur mijn post daarom vaak in een kartonnen envelop of doos. Het wordt hierdoor wel iets zwaarder en kan dus net iets meer kosten om te versturen, maar je hebt iets meer zekerheid dat de inhoud veilig aan komt.

Tip 3: post veilig versturen met sluitzegel

Je ziet het wel vaker bij enveloppen: er wordt een sticker op de sluiting geplakt. Ik doe het zelf ook wanneer ik bestellingen verstuur! Dit is niet alleen mooi, maar het heeft nog een functie: je ziet meteen of het poststuk al een keer open is geweest als de sticker is gescheurd. Het biedt misschien geen zekerheid, maar zou jij je niet gelijk schuldig voelen als de post al open lijkt? Ik heb het dan niet eens over eventuele mensen die post open maken, maar ook per ongeluk. Jouw post veilig versturen is daarom net iets zekerder met een sluitzegel!

Post veilig versturen: sluitzegel

Tip 4: post veilig versturen met opvulling

Verstuur je een doosje, zoals uit tip 2? Zorg ervoor dat de inhoud niet kan verschuiven in de verpakking, want hierdoor kan het beschadigen. Doe er daarom wat opvulling in. Denk aan opgevouwen papier bijvoorbeeld. Dit doe ik ook als ik teveel ruimte overhoud bij het inpakken van bestellingen.

Je ziet het: post veilig versturen hoeft helemaal niet moeilijk te zijn! Je hebt gewoon de juiste middelen nodig om dit mogelijk te maken.

Vond je dit ARTIKEL interessant? Deel hem:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Anouk
Anouk
Hi! Ik ben Anouk Hempenius, liefhebber van echte post en mooie illustraties. Van jongs af aan spaar ik al kaarten en schrijf ik brieven. Mijn missie is om jou te inspireren en stimuleren om echte post te sturen. Het liefst met een prachtig ontwerp. Want, zeg nou zelf: een persoonlijke boodschap dat met liefde voor je is uitgezocht in je brievenbus is toch veel fijner dan een appje of mailtje?

Anderen bekeken ook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.postenpapier.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 767 reviews.
Scroll naar boven