nu verkrijgbaar: mysterie boxen

[fibosearch]

DIY botanische enveloppen decoreren

Wanneer ik thuis kom en een mooie versierde envelop op de deurmat zie liggen, word ik altijd al super vrolijk. Toch vergeet ik zelf vaak aandacht te geven aan het versieren van de envelop. Dus om daar eens verandering in te brengen, besloot ik aan de slag te gaan met de botanische collectie van Nouk-san. De snailmail die ik had gemaakt had namelijk een tropisch tintje, hoe leuk is het dan om dit ook op de envelop terug te laten komen! In dit blog leg ik uit hoe ik dit heb gedaan zodat jij ook aan de slag kunt met enveloppen decoreren.

DIY botanische envelop decoreren

Benodigdheden

DIY botanische enveloppen decoreren benodigdheden

Enveloppen decoreren

Ik begin met het maken van verschillende lagen op de envelop. Dit deed ik door stukjes inpakpapier af te scheuren en op te plakken. Let er hierbij wel op dat je rekening houd met de plaatsing van het etiket! Je wilt namelijk niet dat het mooiste stukje niet meer zichtbaar is wanneer je de etiket er op plakt. Om nog meer laagjes te creëren heb ik ook nog washi tape en stickers toegevoegd. Deze plaats ik op de stukken die ik er nog wat saai uit vond zien.

DIY botanische enveloppen decoreren laagjes

Als laatste stap voeg ik altijd nog wat details toe met een fineliner. Zo omlijn ik gedeeltes die ik extra op wil laten vallen. Hierna kun je de naam en het adres op de envelop zetten. Het leukste is om hierbij gebruik te maken van handlettering, voor een extra mooi effect. Dan natuurlijk een leuke postzegel, en je envelop is klaar om te worden verzonden! Enveloppen decoreren is dus helemaal niet zo moeilijk.

DIY botanische enveloppen decoreren versieringen

Versier jij jouw enveloppen wanneer je post stuurt? Er zijn in de webwinkel super veel leuke items te vinden om post versturen (en dus ook ontvangen) tot een nog groter feestje te maken! En vergeet ook zeker niet de code “acrealife” te gebruiken bij je bestelling voor 10% korting op je bestelling. Laat jouw enveloppen decoreren creatie op social media zien door @postenpapier en @acrealife te taggen.

DIY botanische enveloppen decoreren resultaat

PS: Heb je de envelop versierd, maar weet je niet wat je er in moet doen? Nienke schreef eerder al een blog waarin ze liet zien hoe je een leuke snail mail kan maken met dezelfde collectie!

Geschreven door @acrealife

Vond je dit ARTIKEL interessant? Deel hem:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Anouk
Anouk
Hi! Ik ben Anouk Hempenius, liefhebber van echte post en mooie illustraties. Van jongs af aan spaar ik al kaarten en schrijf ik brieven. Mijn missie is om jou te inspireren en stimuleren om echte post te sturen. Het liefst met een prachtig ontwerp. Want, zeg nou zelf: een persoonlijke boodschap dat met liefde voor je is uitgezocht in je brievenbus is toch veel fijner dan een appje of mailtje?

Anderen bekeken ook

1 gedachte over “DIY botanische enveloppen decoreren”

  1. Lèuk en mooi gemaakt. Je zou de envelop ook in een plastic zakje kunnen stoppen en het etiket en postzegel dan hier op te plakken. Zou hou je een mooie envelop open en is ie “veiliger” in de post.
    Leuke blog bedankt voor je leuke idee.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.postenpapier.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 767 reviews.
Scroll naar boven