nu verkrijgbaar: mysterie boxen

[fibosearch]

DIY snailmail: flamingo pocketletter maken

Afgelopen weken was ik ontzettend druk. Nu ik het langzaam weer een beetje rustiger krijg, is het tijd om alle post te beantwoorden die ik in de afgelopen weken had ontvangen. En ik kan je vertellen dat het een hoop is! Zeker nu het eindelijk zomer is, vind ik het leuk om mijn snailmails ook in een zomers thema te maken. Eén van mijn favoriete dieren is de flamingo, dus ging ik aan de slag met een pocketletter waarbij ik de flamingo serie van Nouk-san gebruik! In dit blog laat ik zien hoe ik een flamingo pocketletter heb gemaakt.

Flamingo pocketletter

Benodigdheden

Flamingo pocketletter benodigdheden

Flamingo pocketletter maken

Ik begin altijd met het vullen van alle negen vakjes als ik een pocketletter maak. Hiervoor heb ik roze papier gekozen. Met behulp van een speelkaart maak ik de vorm die precies in alle vakjes past. Vervolgens kijk ik hoe ik de verschillende papieren wil verdelen. Bij deze flamingo pocketletter heb ik het middelste vakje leeggelaten, omdat ik daar iets anders mee wil gaan doen.

Flamingo pocketletter stap 1

Masking tape is perfect voor het verbergen van de gaatjes aan de zijkant van het pocketletter hoesje. Ik plak dit dan ook altijd af. Daarnaast heb ik drie van de negen kaartjes beplakt met het inpakpapier in flamingo thema. Ook heb ik de hoekjes van de twee minikaarten mooier gemaakt, zodat ze beter in de vakjes van de pocket letter passen.

Flamingo pocketletter stap 2

Vervolgens kan je je pocketletter helemaal versieren zoals je zelf wilt! Het middelste vakje had ik leeg gelaten, omdat ik daar graag sequins in wilde doen. Met behulp van mijn fuse tool heb ik vervolgens het vakje dichtgemaakt, zodat er niks uit kan vallen. Als je deze tool niet hebt, kan je het vakje ook dichtplakken met washi tape. Verder besloot ik goud washi tape en gouden letter stickers te gebruiken om mijn flamingo pocketletter verder te versieren!

Flamingo pocketletter stap 3

Ga je aan de slag met een pocketletter naar aanleiding van mijn blog? Ik vind het erg leuk als je jouw resultaat deelt via Instagram: je kunt mij een berichtje sturen of mij taggen in je foto. Wil je bezig met de flamingo serie? Je krijgt 10% korting met de code ‘nienkeswapt’ voor 10% korting op jouw bestelling. Veel plezier met knutselen!

Geschreven door @nienke_swapt

Flamingo pocketletter maken

Vond je dit ARTIKEL interessant? Deel hem:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Anouk
Anouk
Hi! Ik ben Anouk Hempenius, liefhebber van echte post en mooie illustraties. Van jongs af aan spaar ik al kaarten en schrijf ik brieven. Mijn missie is om jou te inspireren en stimuleren om echte post te sturen. Het liefst met een prachtig ontwerp. Want, zeg nou zelf: een persoonlijke boodschap dat met liefde voor je is uitgezocht in je brievenbus is toch veel fijner dan een appje of mailtje?

Anderen bekeken ook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.postenpapier.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 767 reviews.
Scroll naar boven