nu verkrijgbaar: mysterie boxen

[fibosearch]

DIY marble kaartje met Ecoline en scheerschuim

Heb jij wel eens een marble kaartje gemaakt? Vandaag heb ik dit gedaan met behulp van scheerschuim en Ecoline brush pennen. Een simpele techniek die er voor zorgt dat je mooie marble achtergrondjes kan maken. En omdat Vaderdag eraan komt heb ik dit meegenomen als thema, al zou je deze techniek eigenlijk het hele jaar door wel kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld ook leuk op witte stickers!

DIY marble kaartje met Ecoline en scheerschuim

Benodigdheden

  • Scheerschuim
  • Ecoline
  • Water
  • Glad blokje/ stukje plastic
  • Dienblad/schoenendoos
  • Rietje/roerstaafje
  • Basis kaartjes of bijvoorbeeld stickers
  • Keukenrol

DIY marble kaartje met Ecoline en scheerschuim

DIY marble kaartje

Stap 1. Goed voorbereiden is het halve (opruim)werk

Voordat je begint is het handig om alles goed klaar te leggen. Zelf leg ik op de tafel eerst een vuilniszak neer. Ook pak ik het dienblad (ik gebruikte een schoenendoos deksel) in met een plastic zak. Verder leg ik alvast de keukenrol klaar. Dit maakt het een stuk minder rommelig en helpt je met het opruimen. En dan kunnen we nu beginnen met het scheerschuim te verdelen over je dienblad. Dit hoeft geen dikke laag te zijn en hoeft niet groter dan je kaart/sticker. Ik gebruikte bijvoorbeeld teveel, wat natuurlijk zonde is van de scheerschuim.

Stap 2. Kleur toevoegen

Vervolgens willen we wat kleur toe gaan voegen aan het scheerschuim. Ik heb ervoor gekozen om dit te doen met Ecoline brush pennen. Deze geeft ook verdund nog een mooie kleur af. Eerst voeg ik hiervoor iets kleur toe op een stukje plastic. Hierna voeg ik wat water toe en laat ik de kleur druppelen op het scheerschuim.

DIY marble kaartje met Ecoline en scheerschuim

Stap 3. Roeren in het scheerschuim

De kleur verdeel ik op verschillende plekken op het scheerschuim. Dit hoeft niet heel netjes, zolang je maar enkele druppels met kleur ziet. Wanneer je dit hebt gedaan kun je met een roerstaafje figuurtjes maken in de scheerschuim voor het effect op een marble kaartje. Roer rustig door het scheerschuim heen tot jij tevreden bent met het resultaat. Druk vervolgens het kaartje hierin zodat het hele kaartje vol zit met scheerschuim. Haal het kaartje eruit en wrijf hem rustig schoon met een keukendoekje.

DIY marble kaartje met Ecoline en scheerschuim

Stap 4. Washi tape gebruiken

Wanneer je een patroon wil in je marble kaartje is het leuk om, voordat je het kaartje afdrukt, eerst met washi tape stukjes af te plakken. Ik heb bijvoorbeeld ervoor gekozen om het woordje papa te maken. Vervolgens herhaal je de stappen zoals hierboven beschreven. Laat hierna het kaartje even drogen en verwijder de washi tape.

DIY marble kaartje met Ecoline en scheerschuim

Wat deze techniek heel erg leuk maakt is dat het altijd een verassing blijft hoe jouw marble kaartje eruit komt te zien. Hoeveel kleur heeft hij opgepakt en wat is het resultaat wanneer je de tape er af haalt. Een leuk DIY project voor kinderen of een leuke achtergrond voor als je van handletteren houdt!

Wil je ook aan de slag met een marble kaartje? Schaf jouw Ecoline brush pennen aan in de webwinkel met 10% korting op jouw bestelling! Gebruik de code ‘acrealife’.

Geschreven door @acrealife

Vond je dit ARTIKEL interessant? Deel hem:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Anouk
Anouk
Hi! Ik ben Anouk Hempenius, liefhebber van echte post en mooie illustraties. Van jongs af aan spaar ik al kaarten en schrijf ik brieven. Mijn missie is om jou te inspireren en stimuleren om echte post te sturen. Het liefst met een prachtig ontwerp. Want, zeg nou zelf: een persoonlijke boodschap dat met liefde voor je is uitgezocht in je brievenbus is toch veel fijner dan een appje of mailtje?

Anderen bekeken ook

1 gedachte over “DIY marble kaartje met Ecoline en scheerschuim”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.postenpapier.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 767 reviews.
Scroll naar boven