nu verkrijgbaar: mysterie boxen

[fibosearch]

DIY cadeauzakje van inpakpapier

Je kent het wel: je hebt een cadeautje gekocht, maar door de gekke vorm is het lastig in te pakken. Toch kun je nog steeds met inpakpapier aan de slag: je maakt er gewoon een zakje van! Hierdoor ziet het er nog steeds mooi uit, maar heb je jouw cadeautje wel ingepakt. Papieren blokbodemzakjes vouwen is niet moeilijk, maar je moet even weten hoe. Ik leg je uit hoe je deze kunt maken met behulp van de flamingo inpakset!

Papieren blokbodemzakjes vouwen

Benodigdheden

  • Inpakpapier
  • Lijm (of masking tape)
  • Schaar of snijmachine
  • Decoratie zoals stickers, minikaart of tape

Papieren blokbodemzakjes vouwen benodigdheden

Papieren blokbodemzakjes vouwen

Stap 1. Allereerst bekijk je hoe groot jouw cadeauverpakking moet zijn. Je kan de cadeauzakje zo groot maken als je zelf wilt. Bij de lengte moet je ongeveer 4 cm extra rekenen, in de breedte moet hij één keer dubbel kunnen plus een paar cm extra.  Als je je papier op maat hebt gemaakt, vouw je in de lengte een stook van een paar cm om. Vervolgens vouw je het andere deel zodat je hem aan de achterkant dicht kan plakken. Je maakt als het ware een tunnel van je papier bij de eerste stap van het papieren blokbodemzakjes vouwen.

Papieren blokbodemzakjes vouwen stap 1

Stap 2. Vouw aan de onderkant een strook van ongeveer 3 vingers breed dubbel. Open vervolgens de flap die hierdoor ontstaat, en vouw de zijkanten naar binnen. Door het zakje op deze manier te vouwen wordt hij aan de onderkant iets breder. Ideaal voor een cadeautje die lastig in te pakken is!

Papieren blokbodemzakjes vouwen stap 2

Stap 3. Maak jouw zakjes dicht aan de onderkant. Vouw de onderste flap een stukje voorbij de middenlijn. Herhaal dit met de bovenkant en plak ze vast. Let hierbij op dat je ze niet vast plakt aan je zakje zelf!

Stap 4. En dan is het tijd om jouw zakje te versieren. Ik heb als eerste de bovenkant afgeknipt met een kartel schaar. Zelf heb ik daarnaast gebruik gemaakt van de inpakset flamingo. Hierin zit het inpakpapier, een masking tape, het mini kaartje en super mooie stickers. Voor dit voorbeeld gebruikte ik het mini kaartje. Aan de bovenkant van het cadeauzakje ponste ik twee gaatjes, bij het minikaartje één. Hierna knoopte ik het zakje met een lintje vast.

Papieren blokbodemzakjes vouwen zakje

Wil je ook aan de slag met papieren blokbodemzakjes vouwen? Schaf jouw inpakpapier en andere verpakkingsmaterialen aan in de webwinkel met 10% korting op jouw bestelling! Gebruik de code ‘acrealife’.

Geschreven door @acrealife

Vond je dit ARTIKEL interessant? Deel hem:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Anouk
Anouk
Hi! Ik ben Anouk Hempenius, liefhebber van echte post en mooie illustraties. Van jongs af aan spaar ik al kaarten en schrijf ik brieven. Mijn missie is om jou te inspireren en stimuleren om echte post te sturen. Het liefst met een prachtig ontwerp. Want, zeg nou zelf: een persoonlijke boodschap dat met liefde voor je is uitgezocht in je brievenbus is toch veel fijner dan een appje of mailtje?

Anderen bekeken ook

2 gedachten over “DIY cadeauzakje van inpakpapier”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.postenpapier.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 767 reviews.
Scroll naar boven