nu verkrijgbaar: mysterie boxen

[fibosearch]

Kaarten maken met washi tape achtergrond

Washi tape, ik ben er gek op! Meestal gebruik ik washi tape op mijn kaarten voor kleine details, maar dit keer besloot ik het eens over een andere boeg te gooien. Ik heb dit keer echter de washi tape als basis gebruikt, namelijk als ondergrond voor de kaart. Wil jij ook kaarten maken met washi tape? In deze blog geef ik drie keer inspiratie in verschillende stijlen: pastel, fel en stoer!

Kaarten maken met washi tape achtergrond panda 1

Benodigdheden

Ik heb voor de drie kaarten in dit artikel de volgende producten gebruikt:

Kaarten maken met washi tape achtergrond pastel 1

Pastel

Meestal werk ik bij het maken van kaarten met meerdere laagjes papier. Maar eigenlijk is het nog veel leuker om zelf een achtergrond te maken. Met washi tape bijvoorbeeld. Op deze drie vierkante kaarten (10,5 x 10,5 centimeter) heb ik washi tape in de breedte op een witte kaart geplakt, waarbij ik verschillende patronen en kleuren met elkaar afwisselde. Zo krijg je een leuke en kleurrijke achtergrond op je kaart.

Kaarten maken met washi tape achtergrond pastel 2

Op alle drie de kaarten heb ik nagenoeg dezelfde indeling gebruikt. Toch zien de kaarten er heel anders uit doordat ik met verschillende kleurschema’s heb gewerkt. Deze eerste kaart oogt vooral lief en zacht door de pasteltinten. Dat vond ik goed passen bij het leuke vosje, een sticker afkomstig van het Stickervel dieren pastel. Ik heb de sticker ingekaderd met een resin frame van Action, zodat het vosje meer zou opvallen. Onderaan op de kaart heb ik drie stukjes washi tape met panda’s geplakt. Dat vond ik wel een schattige toevoeging.

Kaarten maken met washi tape achtergrond kleur 1

Fel

De tweede kaart ziet er meer kleurrijk en feestelijk uit. De leuke sticker van een olifant met feestmuts inspireerde me om met veel felle kleuren te werken. Om ervoor te zorgen dat het olifantje niet zou wegvallen in de achtergrond, heb ik achter de sticker drie stukjes Vloeipapier turquoise geplakt. Door de glitters en de felle kleur vond ik dat vloeipapier mooi passen bij het kleurenschema van de kaart. Ook geeft het vloeipapier de kaart een speels effect.

Deze kaart was eigenlijk het simpelste van alle drie. De washi tape trekt al veel aandacht, dus heb ik verder enkel in het midden een afbeelding geplakt met een resin frame en een strikje. Zo zou de olifant goed tot zijn recht komen.

Kaarten maken met washi tape achtergrond panda 3

Stoer

Voor de derde kaart wilde ik meer donkere tinten gebruiken. Ik vond dat de leuke panda van het Stickervel dieren pastel een prominente plek verdiende op een kaart voor een jongen. Ik maakte op deze kaart dan ook een achtergrond met vooral zwarte en bruine tinten. Ook heb ik de washi tape met botanische print op deze kaart gebruikt. Om de achtergrond niet te druk te maken, heb ik wederom een wat rustigere achtergrond voor de sticker gemaakt. Op deze kaart heb ik dat gedaan met twee stukjes inpakpapier, die ik voor een speels effect heb gescheurd aan de randjes.

https://www.postenpapier.nl/wp-content/uploads/Kaarten-maken-met-washi-tape-achtergrond-panda-2.jpg

Ook op deze kaart mocht de washi tape met panda’s natuurlijk niet ontbreken. Ik heb drie stukjes washi tape van deze rol op wit karton geplakt en heb de panda’s daarna zorgvuldig uitgeknipt. Ik heb ze rechts onderaan op de kaart verwerkt.

Kaarten maken met washi tape achtergrond

Wat mij betreft smaakt het zeker naar meer om kaarten te maken met washi tape. Ik merkte dat je met washi tape binnen no time een leuke achtergrond kunt creëren en daarmee kunt variëren zoveel als je maar wilt. Een achtergrond gemaakt van washi tape oogt soms wat druk, maar dat kun je prima oplossen door in het midden bijvoorbeeld een stukje vloeipapier of inpakpapier te plakken. En natuurlijk kun je ook werken met allemaal washi tape in dezelfde tinten als je dat mooier vindt. Mogelijkheden te over! Wil je aan de slag met de materialen uit deze blog? Je krijgt met de code ‘vakervrolijk’ 10% korting op jouw bestelling!

Geschreven door @vakervrolijk

Vond je dit ARTIKEL interessant? Deel hem:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Anouk
Anouk
Hi! Ik ben Anouk Hempenius, liefhebber van echte post en mooie illustraties. Van jongs af aan spaar ik al kaarten en schrijf ik brieven. Mijn missie is om jou te inspireren en stimuleren om echte post te sturen. Het liefst met een prachtig ontwerp. Want, zeg nou zelf: een persoonlijke boodschap dat met liefde voor je is uitgezocht in je brievenbus is toch veel fijner dan een appje of mailtje?

Anderen bekeken ook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.postenpapier.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 767 reviews.
Scroll naar boven