nu verkrijgbaar: mysterie boxen

[fibosearch]

Waar gebruik je alfabetkaarten voor?

Heb jij ze gespot, kaarten met letters erop? Dit heet een alfabetkaart. Een kaart dat helemaal in het teken staat van die ene letter in het alfabet in combinatie met illustraties van dingen die met die letter beginnen. Vaak met dieren maar ook met andere onderwerpen. Leuk, maar waar gebruik je ze eigenlijk voor? In deze blog geef ik 4 voorbeelden.

Letters van het alfabet met bijpassende illustraties

4 voorbeelden voor het gebruik van alfabetkaarten

Naam spellen

Allereerst is het leuk om je eigen naam, de naam van je kind(eren) of eventueel die van je postmaatje te spellen met alfabetkaarten. Deze letters kun je vervolgens aan de muur hangen bijvoorbeeld. Met een stukje tape of misschien zelfs wel in een lijstje. Als je de hele naam teveel vindt, kun je er ook voor kiezen om alleen de initialen te sturen van deze kaarten. Eventueel met een bijpassend berichtje achterop.

ABC tikkertje

Dan de voornaamste reden waarom ik alfabetkaarten in het assortiment heb: ABC tikkertje. Samen met een maatje of een groepje stuur je elkaar kaarten toe op volgorde van het alfabet. Nu hoef je hiervoor niet perse de letters op een kaartje te hebben, tenzij je dit hebt afgesproken, maar het is toch wel een handig hulpmiddel.

Alfabet leren

Dan eentje voor de ouders, aangezien ik zelf moeder ben: met alfabetkaarten kun je jouw kind(eren) het alfabet aanleren! Doordat er vaak illustraties op staan van woorden die met deze letter beginnen, is dit voor hen gemakkelijker associëren. Een letter heeft dan ineens meer betekenis.

Onderwerp voor post

Om dan nog even verder te gaan over die illustraties: je kunt dit natuurlijk ook als basis gebruiken voor een poststuk. Als je specifiek zo’n kaartje wilt sturen, om ergens over te schrijven in een brief als je niet zo goed weet waarover je het wilt hebben of als onderdeel van een snailmail in dat thema.

Zo zie je maar, er zijn meerdere doeleinden om alfabetkaarten voor te gebruiken. Waar gebruik jij ze het liefste voor? Laat het weten in de reacties. Wie weet inspireer je er anderen mee (of mij)!

Vond je dit ARTIKEL interessant? Deel hem:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Anouk
Anouk
Hi! Ik ben Anouk Hempenius, liefhebber van echte post en mooie illustraties. Van jongs af aan spaar ik al kaarten en schrijf ik brieven. Mijn missie is om jou te inspireren en stimuleren om echte post te sturen. Het liefst met een prachtig ontwerp. Want, zeg nou zelf: een persoonlijke boodschap dat met liefde voor je is uitgezocht in je brievenbus is toch veel fijner dan een appje of mailtje?

Anderen bekeken ook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.postenpapier.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 767 reviews.
Scroll naar boven